Een speelhoek van Heart Wood

Een speelhoek van Heart Wood

Flexa Kleur van het Jaar 2018

1 + 1 = 2. Lisette van Kleine Rotterdammer daagde mij uit om de Flexa Kleur van het Jaar 2018, Heart Wood, toe te passen in mijn interieur. En wie mijn Instagram Stories in de gaten houdt, heeft het ondertussen wel gezien; Olle wordt snel groot. Veel te snel, veel te groot. #trots. #ookwelhuilen. #clichémoeder. Ik heb besloten los te laten en mee te gaan met die groeispurt. Daarom maak ik een speelhoek voor Olle. En laat de nieuwe Kleur van het Jaar 2018 perfect in die hoek van de kamer passen. Ik laat je zien hoe!

Maar dat is toch best wel roze?

Ja. En nee. Heart Wood is namelijk een soort kameleon. Deze kleur lijkt te reageren op de kleur waarmee hij toegepast wordt. ColourFutures ontwikkelde daarom verschillende paletten waarmee Heart Wood te combineren is. Eén daarvan is A Welcome Home, een stoer pallet vol koele, vergrijsde blauw- en groentinten. Dat is een perfecte basis als je toe bent aan zo’n sophisticated, vrouwelijke kleur als Heart Wood, maar niet te ‘meisjesachtig’ wil wonen. Om een goed beeld te krijgen van zo’n palet maak ik altijd een moodboard. Zo verzamel ik ook voor deze klus allerlei inspirerende beelden en kleuren. Het resultaat zie je hier onder; een stoere plek voor kleine Olle in een volwassen interieur.

Een wit canvas

Eerst maar eens dat bureau bouwen (binnenkort volgt een doe-het-zelf-uitwerking!) en wit schilderen. Want zoals ik in een vorige blogpost al liet zien, heeft Flexa tegenwoordig een hele gave Visualizer App! Hiermee kun je heel makkelijk via je smartphone of tablet een nieuwe kleur in je interieur ‘plakken’. Op die manier hoef je nog niet persé met verf aan de slag te gaan. Je weet dan van tevoren hoe de kleur eruit zal zien en je hoeft niets weg te gooien, want het resultaat kan bijna niet tegenvallen! Met deze Visualiser App ontdek ik dat ik de kleur subtiel wil toepassen. Geen groot vlak, maar een klein, speels statement, ondersteund door zachte natuurkleuren. De combinatie met Denim Drift vind ik bijvoorbeeld ontzettend mooi, maar wordt veel te druk in mijn interieur, omdat het beide echte statement-kleuren zijn. Zo kom ik bij twee zachte steunkleuren: helderwit Drifting Cloud en stoere grijstint Silver Shores. Neutrale, lichte tinten die de hoek rustig houden.

Testen, testen, testen

Om zeker te weten dat de kleuren ook buiten de app mooi in de speelhoek passen, test ik de kleuren op papier en hang dit op bij de lambrisering. Door de kleuren op papier te testen, loop ik geen risico verf te verspillen. Mocht het live resultaat tóch tegenvallen, dan hoef ik de muur namelijk niet opnieuw wit te schilderen. 🙂 Ik test de kleur bij de groene lambrisering, omdat deze doorloopt in het hoekje waar de meubel komt te staan. Daar moeten alle kleuren dus ook goed mee samengaan.

Na deze test ben ik er zeker van; Heart Wood, Silver Shores en Drifting Cloud it is! Ik kies ervoor om de basis van het meubel en de achterwand in Drifting Cloud te schilderen. Zo ontstaat er een rustige, grijze basis om mee verder te gaan. Het blad van het meubel wordt de Kleur van het Jaar 2018, Heart Wood. Om deze meer in de achtergrond over te laten lopen, verf ik een deel van de wand in dezelfde kleur. En om het geheel af te werken en een speels effect mee te geven, schilder ik met Silver Shores een cirkel op de wand.

Het eindresultaat

Woei, hier word ik blij van! Het eindresultaat mag er zijn! De kleuren passen perfect bij elkaar en vullen elkaar uitstekend aan. Het is een fijn hoekje geworden waar Olle straks lekker aan kan spelen en knutselen, terwijl er zowel boven- als onderin nog wat extra opbergplek gecreëerd is. Aan het werkblad van het bureau hebben we verder nog een stok bevestigd. Hier komen nog houten ballen en ringen omheen, om nog een speelelement aan het hoekje toe te voegen. In de cirkel hangt een vrolijk tegeltje van StoryTiles, waar ik he-le-maal gek op ben. Verder is er onder het bureau nog een parkeerplaats gereserveerd voor een toekomstige loopfiets 😉

Ik ben heel erg blij met de nieuwe speelhoek van Olle. Hopelijk hebben we met Heart Wood voor hem een extra stukje thuis in ons huis weten te brengen. Nu is het tijd om de kleur door te geven, en ik weet precies aan wie! Al een tijdje word ik erg geïnspireerd door het Instagramkanaal van blogger Huisjeaandehaven. Ik ben heel erg benieuwd hoe Mariëlle deze kleur in haar interieur toepast, dus geef ik het stokje graag aan haar door. Succes! 🙂

Schommelstoel Eames RAR wit €127,-; Keramieken tegeltje “Winter is Coming” StoryTiles vanaf €25,-; Kaarten met print Liekeland €2,- per stuk; Kaart “Sea You Soon” TWOTHIRDS 30×40 cm €24,-; Knuffel Dinosaurus Jellycat €16,50; Muts €7, sjaal €5 en wantjes €3,- met vossenprint Hema; Houten trein en knuffelhond privébezit.