De grote tuin make-over
Terug naar blog

De grote tuin make-over

Een verlengstuk van het huis

Hoera, zomer! Het hoeft voor mij maar één dag lekker weer te zijn en ik heb de zomer in mijn bol. Buiten zitten deed ik echter haast nooit, want mijn tuin voelde niet gezellig. Tijd voor een make-over, want die extra zonnestraaltjes kan ik wel gebruiken!

Werk aan de winkel

Er was een hoop te doen in de tuin. De schuur kon wel een nieuw beitslaagje gebruiken, de tafel viel bijna uit elkaar van ellende en ik miste een plekje om lekker te loungen. Daarnaast hadden we een jaar terug al een wipschaap gekregen van vrienden van ons. Om op te knappen, want het beestje was al wat jaartjes oud. Tijd voor een likje verf dus. Voor deze klus koos ik de beits van CetaBever, die in ontzettend veel kleuren te mengen is. Ik koos voor een frisse grijsgroene kleur (kleurcode K0.05.77) en een diepe zwarte kleur ter afwisseling (kleurcode ON.00.10).

Vorig weekend brachten we Olle naar mijn ouders, zodat wij samen aan de slag konden. We timmerden zelf een gezellig bankje van vlonderplanken voor tegen het schuurtje. De DIY uitwerking volgt snel! 🙂 Vervolgens schuurden we alles wat we wilden verven op; het bankje, de tafel, het wipschaap en de schuur. Even goed schoonmaken en ontvetten en daarna kon het schilderen beginnen! Tip: Plak eerst met schilderstape alle raampjes, randjes en onderdelen die niet geschilderd hoeven te worden af. Als je dit van tevoren doet, kun je in één keer alles schilderen. Dat scheelt tussendoor een hoop gedoe! Breng de beits aan in twee lagen. Dan heb je een mooie dekkende kleur. En mocht je trouwens één kant van een meubel, schutting of schuur in de beits zetten en de andere kant laten voor wat het is, breng dan wel een laag blanke beits aan, zodat het vocht niet alsnog in het hout trekt.

Muziek: HookSounds

Flinke klus

Het is klusje hoor, zo’n grote tuin make-over. Beits moet nu eenmaal even goed drogen voordat je de volgende laag kan aanbrengen en ik had een hoop hoekjes die een likje verf konden gebruiken. Zoals jullie misschien wel weten heb ik ook géén geduld. Gelukkig kan de CetaBever beits direct aangebracht worden zonder grondlak. Dat scheelt écht een hoop tijd en werk! Daarnaast was het lekker warm en zonnig, dus verliep het droogproces ook snel. Zo verloopt de klus toch gesmeerd, ondanks dat ik stiekem veel te veel op één dag gepland had 😉

En het resultaat mag er ook echt wel zijn! Ik merkte al meteen dat ik met meer plezier buiten ben. De tuin is namelijk echt een verlengde van mijn huis geworden. Dat merk je ook aan Olle, hij vindt het heerlijk om naar buiten te gaan en nu voelt het ook echt goed om daar met hem te spelen. Het is nu een gezellige plek met fijne kleurtjes. Modern en toch heel natuurlijk zo tussen het groen. Het enige wat nog mist is een fijne ligplek, maar ik heb al een beauty van een hangmat met houten hangmatstandaard op het oog... ;-)  Mijn zomer kan beginnen!