Mijn grote hal make-over: Het resultaat
Terug naar blog

Mijn grote hal make-over: Het resultaat

Drumroll please

Mirjam Hart van Een Goed Verhaal (@mirjamhart) daagde mij uit om Flexa’s Kleur van het Jaar 2019 Spiced Honey toe te passen in mijn interieur. En zoals jullie eerder hebben kunnen lezen heb ik een perfect plekje voor deze warme tint. Benieuwd naar het eindresultaat? Lees snel verder!

Vorige week liet ik al zien wat mijn plannen voor de hal waren. Met behulp van de Flexa Visualiser App en de kleurtesters koos ik de perfecte kleurencombinatie voor de entree van ons huis. Afgelopen weekend was het tijd voor de daadwerkelijke make-over. En nu? Eindelijk is ook de hal onderdeel van mijn huis. Gedateerde behangetjes en accessoires hebben plaats gemaakt voor een stijlvol en volwassen interieur.

Grafisch lijnenspel

Mike en ik zijn allebei vormgevers en zijn ook allebei gek op grafisch design. Die liefde werd eerder al bestempeld met deze twee eyecatchers in ons interieur. Dit wilde ik graag doortrekken naar de hal, daarom wordt je bij binnenkomst verwelkomt door een lijnenspel tussen het warme Spiced Honey en classy Royal Blue. Langs de trap schilderde ik Bright Star, een fris en lichte grijstint. Daaronder kwam een lambrisering in stoer, warmer grijs Lively Kraft.

Zo’n lijnenspel is een typisch voorbeeld van kleine moeite, groots effect. Het is ontzettend eenvoudig om te maken, het enige wat je nodig hebt is een meetlat en afplaktape. Je meet op welke hoogte je de lijn aan de ene kant wil laten beginnen en hoe hoog je hem wil laten eindigen. Hiertussen trek je een lijn en deze plak je af met de tape. Lekker inkleuren en you’re done! Klinkt het toch een beetje als hocus pocus? Bekijk onze hal make-over hierboven en leer meteen hoe je zelf zo’n schuine lambrisering schildert.


Het eindresultaat

Ik ben weer zo. ontzettend. blij! Wat een resultaat weer voor deze voorheen saaie en gedateerde ruimte in ons huis. Onze hal is nu strak en grafisch, maar geeft óók een heerlijk warm welkom. Dat voelt heel prettig nu het ook buiten toch echt wat kouder begint te worden. De hal is een stukje volwassener geworden en is daarmee onderdeel geworden van de rest van ons huis. Een huis waar ik nu nog meer naar terug kan keren om tot rust te komen.