Een entree met wow-effect
Terug naar blog

Een entree met wow-effect

Een warm welkom

Wauw, dat zo’n groots effect zó snel voor elkaar is. Na een klein middagje zwoegen heeft de vloer in onze hal een flinke update gekregen; stijlvolle Portugese tegels heten je nu welkom. Dat is nog eens thuis komen! Benieuwd naar het eindresultaat? Je ziet de fotoreportage hieronder!

Een nieuwe entree

In een vorige blog vertelde ik al over het leed dat wandelvuil heet en mijn plannen voor een nieuwe entree. Ik wilde een entree met meer klasse en minder onderhoud. Daarom koos ik voor de tegel ‘Royal Blue’ uit de ‘Memory’ collectie van Maxaro. Een Portugese tegel die tegen een stootje kan, makkelijk schoon te houden is én met zijn subtiele kleuren perfect in de hal past. Vorig weekend kreeg ik de tegels binnen en kon ik aan de slag!

Aan de slag

Gelukkig is een vloer betegelen helemaal niet zo moeilijk. Als eerste verwijderde ik de vorige vloer, wat een vinylvloer is, dus die was ontzettend makkelijk weg te halen. Vervolgens maakte ik tegellijm aan en begon ik in de hoek bij de deur met het aanbrengen hiervan. Tegel voor tegel naast elkaar met voegkruisjes op de lijm plaatsen, nog wat lijm aanbrengen, nog wat tegelen… En voor ik het wist was mijn nieuwe tegelvloertje al gelegd! 🙂

Na 24 uur wachten kon ik ook het voegmiddel tussen de tegels aanbrengen. Dat is een karweitje dat met een goede voegspatel in een mum van tijd gefixt is. Nadat het middel een beetje opgedroogd was kon ik de tegels al mooi oppoetsen en een randje siliconenkit langs de muren aanbrengen. Tot slot nog een randje tussen de tegels en de vinylvloer en klaar!

Het eindresultaat

Precies op tijd, want wát is het een vies weer. Al meerdere keren deze week ben ik met vieze schoenen en een vieze kinderwagen binnen gekomen. Snel een doekje over de tegels en het ziet er weer netjes uit. En wat ziet het er netjes uit! Ik probeer met elke verandering in huis het interieur een beetje meer van ‘ons’ te maken en deze tegels doen dat precies met de hal. Het is weer een stukje volwassener, kleurrijker en gewoon mooier geworden. Ik ben ontzettend tevreden met (en trots op!) het resultaat. De hal is een volwaardig onderdeel van ons thuis geworden. Bekijk hier alle foto’s!