Onze duurzame babykamer

Onze duurzame babykamer

Klaar voor de due date

Eind deze week is het zo ver, 21 juni is mijn due date. De babykamer is nog geen échte babykamer, want we zijn ondertussen de zolder nog aan het verbouwen. Wij co-sleepen dus bij de baby in zijn kamertje, in plaats van andersom

Een goede basis

Er zijn zoveel leuke behangetjes verkrijgbaar, maar in het materiaal of de inkt van veel behangsoorten zitten schadelijke stoffen die de luchtkwaliteit van de kamer aantasten. Voor onze babykamer koos ik het behang van Bibelotte. Deze vrij van deze schadelijke stoffen en duurzaam geproduceerd op hoge kwaliteit, FSC-gecertificeerd vliesbehang. Daarnaast is het behang sterk en kleurvast, waardoor je er lang plezier van hebt. Nog een reden nodig? De printjes in de webshop zijn al ontzettend mooi (én lekker rustig voor je baby), maar je kunt het behang ook op maat laten ontwerpen door eigenaresse Jacoline. Zo heb je altijd iets wat bij jouw kindje past.

Tweedehands meubelen

Een duurzame babykamer is helemaal niet zo moeilijk. Vooral als het je tweede kindje betreft. Je kunt namelijk ontzettend veel hergebruiken van je eerste kind. Voor Olle’s kamer hadden we al het een en ander tweedehands in huis gehaald en die meubels krijgen nu een derde leven in het kamertje van de baby. Zo kreeg de commode een likje verf (D0.31.44, Flexa) en kon ook de kledingkast een extra ronde mee met een nieuw kleurtje, namelijk Classic Car van Flexa, dat ook op de muur zit. Olle slaapt ondertussen al in een eenpersoonsbed, dus de baby kan straks lekker dromen in zijn ledikantje.

Nieuwe meubels

Toch hebben we ook nieuwe producten in huis gehaald. Zoals ik eerder al schreef heb ik mijn eigen oude wiegje omgeruild voor een Bednest, om optimaal te kunnen hechten met de baby. Wel koos ik hierbij voor een refurbished Bednest; een wiegje dat al gebruikt is, maar compleet gereinigd en voorzien van een nieuw biologisch matrasje, zodat het een tweede leven krijgt. Ook de lamp en het rieten kastje heb ik gekocht. De lamp komt van RELIVING, een webshop waar je tweedehands interieuritems koopt van bekende influencers. Omdat er al genoeg mooie producten op de wereld zijn om je huis mee in te richten. Het rieten kastje kocht ik voor een klein bedragje bij de kringloopwinkel in mijn dorp.

Voor nu slapen wij nog in deze kamer, dus een écht babykamertje is het voorlopig nog niet echt. Een complete tour houden jullie dus nog tegoed. Tot die tijd ga ik me richten op het vullen van dat lieve wiegje… 😉