10 manieren om warm te blijven
Terug naar blog

10 manieren om warm te blijven

De musthaves van november

Brrrr, november! Tijd om binnen de warmte op te zoeken. Maar dat hoeft natuurlijk niet door meteen de verwarming op 20 graden te zetten. Met deze tips blijf je lekker warm, ook zonder stoken.

1 Niets zo lekker met dit sweater weather is een dikke, warme trui en een grote kop thee (of chocolademelk, ik oordeel niet). Deze truien van TWOTHIRDS worden in Spanje gemaakt van 100% biologisch katoen en dragen daarnaast bij aan milieubewustzijn middels de #weareocean-movement. 2 Een kaars die gemaakt is van diervriendelijk en plantaardige was, geen giftige stoffen uitstoot bij het branden en daarnaast gewoon lekker ruikt. De kaarsen van de Belgische Zolea (Zoë Van Quickelberge) zijn gemaakt van raapzaadolie en worden met de hand in gerecycled glas gegoten. 3 Granny’s Finest zet zich in tegen eenzaamheid onder ouderen in de vorm van een bijzondere samenwerking tussen jonge ontwerpers en senioren met een passie voor breien en haken. Dit deken is vernoemd naar granny ‘Emmy’, die hielp bij de ontwikkeling van de collectie. Lekker zacht en puur vakwerk. 4 Mmm… Na een lange boswandeling in de kou thuis komen en jezelf trakteren op een warme chocolademelk van Barú. Need I say more? 5 Je houdt de kou het beste buiten met goede raambekleding. Deze linnen gordijnen van By Mölle zijn 100% natuurlijk en geven direct klasse en warmte aan je interieur. Per sheet in twee formaten te koop of op maat aan te vragen.
6 Brandt maakt deze kaarsen met de hand van ecologische sojawas en heerlijke parfums. Een greep uit de geuren: Zoet vijg, Kokosnoot / Aloë Vera en Surf Swell (met een lekkere zilte geur). En dan dat apothekerspotje, die staat mooi in ieder interieur! 7 Het moge duidelijk zijn; I Love Alpaca’s! De wol is heerlijk zacht en kan zonder dierenleed gewonnen worden. De fijne plaids van Yumeko worden in Peru gebreid onder toeziend oog van de World Fairtrade Organization. De plaids zijn ongeverfd, dus extra zacht, en maar liefst 130 x 180 cm groot. Lekker knus op de bank dus! 8 Als je dacht dat ‘vegan’ alleen van toepassing kan zijn op eten, think again! De kleding van Goat Organic Apparel is gemaakt van ecologisch materiaal (zoals biologisch katoen, Tencel en linnen) en geproduceerd onder een people first standard. Dus o.a. geen kinder- of dwangarbeid en veilige / humane arbeidsomstandigheden. 9 Als je lekker warme voetjes hebt, voelt je hele lijf warmer. Glerups zijn een begrip in Denemarken, het land van de Hygge, en het is niet moeilijk te bedenken waarom. Deze vilten slofjes zijn heerlijk zacht en warm en worden met veel zorg gemaakt. Het lekkerst om blote voeten <3 10 Grrrr, wasmachines die sokken opeten, ontzettend irritant en natuurlijk doodzonde. De Nederlandse ontwerpers van de sokken van Qnoop vonden dat ook en kwamen met deze slimme sokken met een knoopje, waardoor ze niet opgeslurpt worden door de machine. 100% biologisch katoen en gerecycled materiaal en in verschillende toffe dessins verkrijgbaar!