10x de lente in huis
Terug naar blog

10x de lente in huis

Planten, planten en nog meer planten!

Het zonnige weer is weer eventjes verdwenen, maar boy o boy, wat hebben we er zin in de lente van gekregen, hè? Kriebels om wat groen in huis te halen? Met deze tips haal je niet alleen de natuur in huis, maar ook nog eens het béste van de natuur; duurzame, biologische en luchtzuiverende planten staan voor je klaar!

1 Ik heb ooit een ficus lyrata, of vioolplant, in huis gehad en ik had er een ware haat-liefde verhouding mee. Ik heb geen groene vingers (ondanks dat mijn huis vol planten staat) en die heb je voor deze beauty wel zeker nodig. Maar als je de verzorging onder de knie hebt en deze kamerplant genoeg licht, water en liefde geeft, heb je een krachtpatser in huis die allerlei nare stoffen uit de lucht filtert. 2 Nog zo’n onderhoudsvrije plant; De Coffea arabica van Pikaplant. De plant zelf komt van VDE Plant uit Nederland en worden volgens de strengste normen biologisch gekweekt. Deze terrariumplantjes schijnen maar liefst 40 maanden gezond te kunnen blijven. Dat is nog eens duurzaam! 3 Ogreen verzamelt speciaal voor plantliefhebbers mooie planten die de lucht zuiver houden. De Trooper is één van hun sterkste ‘clean machine’ en zorgt voor maar liefst 63 m2 zuivere lucht. Je hebt er eigenlijk dus maar één nodig, maar van deze knapperd (die wel 100 cm hoog kan worden) wil je er veel meer in huis! 4 Sprinklr verzamelt alleen planten die op biologische en duurzame wijze gekweekt zijn. Je kunt er complete plantcollecties kopen, een maandabonnement nemen of gewoon een losse plant bestellen. Zoals deze bamboepalm, die het liefst in de schaduw staat, maar ook op lichtere plekken het prima doet. Goed voor instant Jungle Vibes. 5 Nog zo’n volle, prachtige plant van Ogreen, de Philondendron. Deze is niet alleen voor het fysieke welzijn, je wordt echt vrolijk van deze flinke jongen. Ik heb zelf al jaren dezelfde plant uit deze familie in huis staan en ze zijn werkelijk waar niet kapot te krijgen! Eens per week een beetje water en een knipoog is genoeg.
6 De sansevieria (ook van Sprinklr) heeft niet voor niets de bijnaam ‘de studententplant’; hij is niet kapot te krijgen. Een loner, want hij lijkt eigenlijk helemaal geen aandacht te willen krijgen. Minimale dorst, staat graag in het zonnetje en wordt daarmee makkelijk 1 meter groot. 7 Voor hen die echt geen groene vingers hebben, zijn vetplantjes een ideale uitkomst. Ze houden van de zon en hebben weinig water nodig. Daarom doen ze het ook perfect als hangplant. Deze Kokodama succulents van Ogreen worden geleverd in een hangpot gemaakt van kokosvezels. Dubbel natuur dus! 8 De varen is een échte luchtzuiveraar. Hij houdt van een constant vochtige grond en eens per week een kleine douche. Dat maakt dat ie iets het ook ontzettend goed doet op de badkamer. Vergt dus een beetje onderhoud, maar je krijgt er veel liefde voor terug. 9 Je kent hem vast al wel, maar hoe groen, mooi én onderhoudsvriendelijk zijn de producten van Spruitje? Deze ‘Big brother’ is een lust voor het oog, daar kun je naar blijven kijken. En het mooiste? Dit mini-ecosysteem is bijna 100% zelfvoorzienend dankzij de waterkringloop die in de fles plaats vindt. 10 Dit is echt een wonderplant. De ‘Lepismium Bolivianum’ heeft zeer weinig water nodig (vergelijkbaar met een cactus!) en staat in de winter zelfs graag op een koude plek. Met een beetje geluk kunnen zowel in het voorjaar als het najaar witte bloemetjes tevoorschijn komen.