10x een goede start van 2018
Terug naar blog

10x een goede start van 2018

De musthaves van januari

Januari, de maand van de goede voornemens. Zelf begon ik 1 januari met het eten van de restjes chocolade van de decembermaand én aten we diezelfde avond friet. Oeps! Ik ga liever voor de voornemens op lange termijn, zoals meer innerlijke rust, minder en bewuster kopen en (ja nog steeds) meer drinken. Met deze duurzame musthaves begin je het nieuwe jaar met een kickstart!

1 Meer rust nemen is ook een goed voornemen. Met het beddengoed van Snurk waan je je direct in dromenland. De grappige en mooie dessins worden in Nederland ontworpen en in Portugal onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt. 2 De kleding van ARMEDANGELS wordt alleen maar mooier en mooier. Deze blouse bijvoorbeeld, vind ik echt prachtig. Hij is daarnaast, zoals de meeste producten van het merk, gemaakt van biologisch katoen. 3 Dit. Boek. Is. Awesome. Voordat je überhaupt verzint wat je goede voornemens zijn moet je het boek van online ‘personal growth’ platform Bedrock gelezen hebben. Een bundeling inzicht- en betekenisvolle columns die je helpen bij de meest uiteenlopende levensvragen. 4 Duurzaam eten moeilijk? Ga voor een biologische maaltijdbox! De boxen van Willen&Drees zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit vegetarisch, eenpersoons, gezins, puur groenten & fruit of koolhydraatarm, met of zonder recepten. Zo wordt gezond eten een eitje! 5 Meer groen in huis? Bij 123kamerplanten.com koop je nu een pakket met maar liefst acht luchtzuiverende planten. Geleverd met vier plantenbakken die voorzien zijn van AQUA FOR WEEKS, een systeem dat je planten precies de hoeveelheid water geeft die ze nodig hebben.
6 Geld sparen was nog nooit zo leuk. Tammy, het spaarvarken van designmerk puik, is gemaakt van 100% recyclebaar papier. Ze kan geverfd en op andere manieren gecustomized worden. Als je genoeg gespaard hebt sla je haar open als een ‘echt’ spaarvarken, maar dan zonder het afval. Tammy kan namelijk gewoon bij het oud papier! 7 I love ficus lyratas! Een krachtige plant die tegen een stootje kan en ontzettend mooie, grote bladeren heeft. En wat blijkt? Deze vioolplant werkt ook nog eens luchtzuiverend. Yes! 8 Nog zo’n mooi product van Bedrock. In samenwerking met Deblon Sports ontwikkelde Nina Pierson (founder van Bedrock) deze hippe legging. Dan heb je toch meteen zin om je yogamatje uit te rollen? Ontworpen in Amsterdam en fairtrade vervaardigd in Brazilië. 9 Drink je wel genoeg? Ik niet namelijk! Het blijft een opgave, maar met een flesje zoals deze van TWOTHIRDS moet dat wel goed komen. Gemaakt van roestvrij staal, vrij van schadelijke plastics en in verschillende mooie kleuren verkrijgbaar. 10 Wil je graag aan de slag met duurzaamheid maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dit is een goede gids van Marieke Eyskoot begeleidt je door het groene landschap van sustainable lifestyle. Inclusief lijstjes van duurzame winkels in de thema’s kleding, verzorging, eten, wonen, vrije tijd en maatschappij. Zoals Eric Corton in zijn voorwoord zegt; duurzaam is niet soft, lelijk, elitair, krengerig duur of alternatief, maar gewoon keihard nodig.