Altijd nieuwe kleding met LENA
Terug naar blog

Altijd nieuwe kleding met LENA

The Fashion Library

Iedere maand de mooiste fashion items, maar voor een klein prijsje en vooral heel duurzaam. Kan dat? Yes! Dankzij LENA, The Fashion Library wel!

Te veel kleding

Je kent het vast wel. Je kledingkast puilt uit van de kleren en accessoires, maar op ieder item ben je wel een beetje uitgekeken. Veel van je kleding heb je blindelings gekocht (want ja, aan € 5,- zul je geen bult vallen) en vervolgens maar één keer of nog nooit gedragen omdat het je tóch niet zo leuk stond. Het is de valkuil van fast fashion en gewoon ontzettend zonde.

Als je investeert in kleding die bij je past en van betere kwaliteit is, zul je zien dat je meer geluk haalt uit het dragen van die kleren en dat ze niet zomaar achterin de kast verdwijnen. Maar ja, kwalitatieve kleding is nou eenmaal duurder en dat weerhoudt veel mensen ervan om te investeren in goede fashion items.

Kleding lenen

Een tijdje terug stuitte ik op LENA, The Fashion Library en zag daar het antwoord op deze dilemma’s! Bij LENA neem je een abonnement op een brede collectie kwalitatieve fashion items. De shop bestaat uit mooie (en veel duurzame) merken zoals Filippa K, Studio JUX en Nümph, maar ook zéér exclusieve items van upcoming designers van iNDiViDUALS (van het Amsterdam Fashion Institute), Nathalie de Koning of Alexandra Frida én diverse vintage finds. Allemaal voor een zacht prijsje, die voor iedereen betaalbaar is.

Hoe het werkt

Er zijn verschillende opties bij LENA. Je kunt zonder abonnement de kleding lenen en betaalt dan per kledingstuk een bedrag per week. Handig als je gewoon één keer iets moois nodig hebt, voor een bruiloft of een ander speciaal feestje bijvoorbeeld.

Wat je ook kan doen is een abonnement afsluiten. En hier wordt het pas écht interessant. Bij een abonnement krijg je namelijk een aantal punten. Een basic abonnement is goed voor 100 punten, het daarop volgende abonnement levert 200 punten op en het grootste abonnement geeft je 300 punten. Deze punten kun je inwisselen om voor onbepaalde tijd een kledingstuk te lenen. Je kunt bijvoorbeeld je 200 punten verdelen over een top (50p), een trui (50p) en een jurk (100p). Als je na verloop van tijd de top beu bent, ruil je deze om voor iets anders van 50 punten. Je mag dus te allen tijde wisselen, zolang je je punten niet overschrijdt. Handig toch?

Toch liever van jezelf?

Ben je nou hopeloos verliefd geworden op die gehuurde top met die leuke print of dat jurkje dat precies bij jouw figuur past? Alle items zijn óók nog te koop. Ideaal, want je weet dan in ieder geval zeker dat het kledingstuk ook echt iets voor jou is! 🙂

Twijfels? LENA heeft een winkel in Amsterdam (Westerstraat 174H) waar je de kleding kan uitzoeken én omruilen.