Conceptstore Ratatouille
Terug naar blog

Conceptstore Ratatouille

Interieur, lifestyle en gifts

Vanaf 19 augustus is Brabant weer een conceptstore rijker; Ratatouille! Een gewaagde shop in het hartje van mijn eigen hometown Heeze. Eigenares Josje van Dijck, trendwatcher pur sang, nodigt je uit in haar winkel; een ware hotspot waar je je in een andere wereld waant tussen de hipste kleding, mooiste interieurmusthaves en leukste cadeautjes. Ik mocht alvast een kijkje achter de schermen nemen.

Er wordt hard gewerkt in het mooie pand waar Ratatouille over een maand haar deuren opent. De vloer is gelegd, de muren geverfd in hele stoere, maar classy kleuren en de meubels krijgen een eigen plekje. (Staat daar nou een gymbrug?)

Waarom een conceptstore?

Voor de hipste shops moet een zuiderling zich toch echt boven de rivier wagen. Er zijn weinig vooruitstrevende winkels in het conservatieve zuiden van het land en we zien de conceptstores toch vooral in noordelijke steden zoals Amsterdam, Haarlem en Utrecht terug.

Daar moest toch echt verandering in komen, vond Josje. Haar missie? De mensen hier kennis laten maken met speciale merken op een nog specialere plek. Ratatouille wordt geen winkel waar je iets koopt en weer vertrekt. Het wordt een wonderland waar je verdwaald gaat raken, allerlei moois uit de wereld gaat ontdekken en waar je gerust kan blijven hangen voor een leuk gesprek en een goede kop cappuccino.

Wisselend assortiment

De naam zegt het al; Ratatouille wordt een ratjetoe van de mooiste lifestyleproducten. Damesmode van exclusieve merken zoals Things I Like Things I Love en Lois Jeans, kekke interieuritems van Doing Goods en Zuiver of leuke musthaves van The Gift Label, Assembli (bekend van de papieren dierenkoppen) en Pineut. Allemaal speciale brands waar je een glimlach van krijgt.

Een vast assortiment is er niet. Josje vindt het belangrijk te blijven vernieuwen. Daarom is ze steeds op zoek naar nieuwe merken, waarmee ze haar collectie constant kan afwisselen. Zo blijft er altijd iets nieuws te ontdekken wanneer je de winkel binnentreedt.

Een andere manier om kwaliteit en vernieuwing te bieden is door de winkel een etalagefunctie geven voor lokale creatievelingen. Via Ratatouille kunnen deze kunstenaars en ambachtslieden hun waar aan de man brengen. Een echte manier van sociaal ondernemen zoals we dat in de Eindhoven regio gewend zijn; co-creatie en elkaar iets gunnen!

Top 3 diervriendelijke diertjes

De winkel is nog niet open en barst nu al van vakmanschap en creaties met een knipoog. Deze drie hebbedingetjes staan bij mij al op het verlanglijstje:

1. De fairtrade alpacaknuffels van échte alpacawol

2. Het handgeknoopte tijgervel (van fairtrade wol en katoen)

3. De papieren DIY dierenkop muurtrofee

Opening

Ratatouille opent op zaterdag 19 augustus de deuren aan de Kapelstraat 100 in Heeze.

Openingstijden

wo & do: 10.00 – 18.00 uur

vr: 10.00 – 20.00 uur

za: 10.00 – 18.00 uur

Meer weten? Volg Ratatouille op Facebook en Instagram of ga naar de website.