De 10 tofste duurzame cadeaus voor de eerste verjaardag
Terug naar blog

De 10 tofste duurzame cadeaus voor de eerste verjaardag

Hiep hiep... Hoera!

Over een weekje wordt Olle één jaar en, net zoals toen mijn nichtje zou oud werd, vind ik het vreselijk moeilijk te verzinnen wat te kopen voor je baby-gone-dreumes. Omdat de vragen voor Olle’s verjaardag binnen stroomden besloot ik me er eens goed in te verdiepen en wat blijkt. Er is zoveel moois in duurzaam speelgoedland!

1 Als dreumes kan je uk plotseling zoveel meer. Zelf drinken uit een bekertje en eten van een bordje bijvoorbeeld. Dat is nóg leuker met het duurzaam servies van het Deense Liewood, zoals deze set met pandaprint. Het merk maakt overigens ook de mooiste organic babytextiel. Lief! 2 Als je 1 jaar bent heb je al een hoop speelgoed. De speelmatjes van Play&Go zijn ideaal! Leg hem uit en je kind kan heerlijk spelen. Klaar? Dan trek je de koortjes bij elkaar en heb je een perfecte opberger. Gemaakt van biologisch canvas én nu ook met Mickey-print! 😀 3 Duurzaamheid is niet alleen gebruik van ecologisch materiaal, het laat zich ook zien in de levensloop van het product, hoe lang het mee kan. Het Wobbel balance board heeft verschillende functies; balance board, krukje, bedje, autobaan, tafeltje, … De mogelijkheden zijn eindeloos, helemaal in de ogen van een kind. De Wobbel is daarom van 0 tot 10 (en 100) jaar een geliefd meubel in huis. 4 Olle loves trommelen! Hij speelt regelmatig met Mike op zijn elektrisch drumstel, maar we vonden het wel tijd voor een eigen exemplaar. Daarom krijgt hij van ons dit stoere slaginstrument van Plan Toys, dat is gemaakt van gerecycled hout en is afgewerkt met kindvriendelijke verf op waterbasis. Badoem-pats! 5 Het houten speelgoed van &me is gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen en wordt handgemaakt in Nederland. Deze puzzel stimuleert de ontwikkeling van de hand-oogcoördinatie én zodra je kind wat ouder is, kan-ie er ook nog eens mee leren tellen!
6 Met zo’n stoere badjas als deze van trixie is je baby ineens een hele dreumes. Hoe gaaf is dat tijgerprintje? trixie maakt kindertextiel, van pyjamaatjes tot eetstoelkussens en van maxicosihoezen tot slabbetjes, met de mooiste printjes. En het allermooiste? Allemaal gemaakt van het beste biologische katoen! 7 Rond de 9 maanden kan je baby ‘s nachts behoorlijk op z’n kop zijn van (enge) dromen. Een lichtje in de duisternis is dan wel zo fijn. Deze schattige lampjes van Gone’s zijn de perfecte vriendjes voor bij het slapen gaan. De beestjes zijn gemaakt van hout van duurzaam beheerde bossen en schuiven in elkaar zonder lijm of schroeven. 8 Bij een feestje hoort natuurlijk versiering! De slingers van Return to Sender worden in Nepal handgemaakt, in samenwerking met Plan Nederland die een deel van de opbrengst investeert in beroepsopleidingen voor vrouwen. Hip hip… Hooray! 9 In dezelfde categorie als het Wobbel board vind je de 4-in-1 loopfiets van Bandits and Angels. Olle kreeg deze met kerst van zijn opa en oma en is er he-le-maal gek op! De fiets heeft vier verschillende standen waardoor hij als driewieler én tweewieler meerdere jaren meer kan. 10 Ik ben zo’n fan van de figuurtjes van Holztiger! Handgemaakt en geschilderd met verf op waterbasis, de diertjes zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Olle krijgt van mij iedere maand een nieuw diertje. Zo kan ie één voor één kennis met ze maken! 🙂