De 10 tofste outdoor gadgets
Terug naar blog

De 10 tofste outdoor gadgets

De musthaves van maart

Het is nog eventjes bikkelen, hoor, maar het wordt langzaam aan weer warmer! Hoewel het afgelopen week nog sneeuwde, zit ik met mijn hoofd al in de lente. Het zonnetje laat zich de laatste tijd wat vaker zien en dat maakt dat ik naar buiten wil. Daarom de 10 tofste, duurzame gadgets om de natuur in te trekken of hem in huis te halen!

1 Je ziet de Kånken tas van Fjällräven veel op straat en dat is niet zo gek. Deze tas is een musthave voor iedere explorer. De Re-Kånken is een special edition rugzak gemaakt van gerecyclede flessen, en minstens net zo mooi! 2 Hoe gaaf zijn de fietsen van Roetz Bikes? Afgedankte frames van bekendere Nederlandse fietsmerken worden opgeknapt door dames en heren met een ‘rugzak’. Tweedehands dus, maar dat is er totaal niet van af te zien! Je kunt ze customizen; kies één van de mooie vintage kleuren, dragers voor en/of achter, versnellingen en andere toebehoren en you’re good to go! 3 Hoera! Dopper komt met nieuwe printjes in de customizer webshop. Met de vrolijke plantjes, avocados en panterprint ben jij helemaal klaar voor de lente! 4 Is het buiten nog te koud? Dan haal je de natuur toch lekker naar binnen? Met de vele groene illustraties van IXXI bijvoorbeeld. De prints worden geproduceerd in Nederland, kunnen tegen een stootje en zijn cradle to cradle gecertificeerd, dus compleet recyclebaar. Hebben! 5 Help de natuur een handje met de seedboms van Kambloom. Zoals deze met klaprooszaadjes (<3). De verpakking is biologisch afbreekbaar, dus het enige wat je hoeft te doen is de bom nat maken in wat water, weg te gooien in braakliggend terrein en wachten op de flower power!
6 Na lang wikken en wegen, hak ik de knoop door: ik neem een Bloomon-abonnement. Ieder maandje mag ik een bosje pracht in huis nemen! Het abonnement kan op ieder tijdstip aangepast worden; de grootte en hoe vaak hij bezorgd wordt. De bloemen komen rechtstreeks van de teler en worden met de grootste zorg naar je vervoerd. Ik ben heel benieuwd naar mijn eerst boeketje! 7 Waar blijft de tijd? Dit klokje van Timeboo, gemaakt van bamboe en kurk wil je het liefst altijd bij je dragen! Voor iedere verkochte Timeboo wordt € 1,- aan JAVEA, een hulporganisatie in Nepal, gedoneerd. Iets met een win-win-win situatie! 8 Olle mag natuurlijk mee op pad en omdat hij binnenkort zelf gaat stappen, mag hij deze stoere stappertjes van TOMS aan. Helemaal vegan, dus gemaakt van uitstekend imitatieleer. 9 Wandelschoenen waren nog nooit zo mooi! <3 De stappers van Hanwag zijn gemaakt van zoveel mogelijk milieuvriendelijke en lokaal geproduceerde materialen. Deze knapperds is afgewerkt met heerlijk zacht vilt, lekker warm! 10 Vergeet je bammetjes niet! Wil je de trek onderweg stillen? Neem je eten (verpakkingsvrij!) mee in deze bamboe broodtrommel van zuperzozial. Gemaakt van stevig én duurzaam materiaal, bamboe en maïspulver, dus goed voor de wereld!