DIY: Artwork van restjes verf
Terug naar blog

DIY: Artwork van restjes verf

Creatief recycling

Ik verf wat af hier in huis en dat zorgt voor het nodige afval. Mijn restjes verf bewaar ik daarom graag voor kleinere klusjes, maar ook voor klein creatieve uitspattingen zoals deze. Super simpel maar het resultaat is zó leuk!

Restjes verf

Ik gebruik graag de kleurtesters van Flexa, omdat ik van tevoren wil weten waar ik aan toe ben. Zo weet je zeker dat je geen emmers verf in huis haalt om vervolgens het resultaat heel snel beu te zijn. Het nadeel van de kleurtester? Na gebruik zit er vaak nog best wat verf in, maar dit droogt na verloop van tijd uit. Daarom besloot ik mijn restjes kleurtester te gebruiken voor een werkje voor aan de muur in de babykamer. Een leuk klein hobby-projectje wat snel te doen is. Daar houd ik van!

Werkbeschrijving

Het enige wat je nodig hebt is een potlood, een mesje, papier en verf. Teken een aantal mooie vormen in een leuke compositie en snijdt deze uit. Kies per vorm welke kleur je wil gebruiken en rol de verf over je zelfgemaakte sjabloon. Gebruik niet te veel en pas erop dat de verf niet onder het sjabloon trekt! Neem direct de sjabloon van je werk af en laat drogen. Klaar!

Het resultaat

En zie hier het resultaat. Het maken van zo’n kunstwerkje is heel rustgevend. Het is weinig werk en levert een heel mooi plaatje op. Kies voor kleuren die matchen met de ruimte waar je het werk op wilt hangen en varieer met vormen en kleuren. Zo kun je achteraf kiezen welke je wilt gebruiken óf kun je een collage maken van verschillende composities.

Het werkje wat je hier ziet hangt op de nieuwe babykamer.Het pallet past bij de rest van de ruimte; een mix van natuurlijke, vergrijsde tinten. Wist je dat baby’s in de eerste levensmaand vooral contrasten zien? Ideaal voor de kinderkamer dus; zo’n werkje met simpele vormen in duidelijke kleuren. Maar dit soort artwork kan eigenlijk overal heel goed!

Ik ben in ieder geval ontzettend tevreden met het resultaat en ga dit vaker doen! Een complete tour door de babykamer volgt trouwens binnenkort. Stay tuned 🙂