DIY Roomdivider 2.0
Terug naar blog

DIY Roomdivider 2.0

Classy en stoer

Hij stond er al een hele tijd, de roomdivider die ik 4 jaar geleden maakte voor onze vierkante woonkamer (klik hier voor meer foto’s). Om een knus plekje te creëren in een ruimte met weinig hoeken. Maar plotseling, van de één op de andere dag, was ik hem helemaal beu. Dus werd hij nog voor de kerstdagen afgebroken.

Ontspullen en rust in huis

De hoge vakkenkast verving ik door een exemplaar die twee keer zo klein was. Allemaal ook onderdeel van mijn mindering in spullen. Minder opbergplek betekent minder spullen. Althans bij mij. En de dikke underlayment roomdivider haalde ik uit elkaar, om er vervolgens een ombouw voor een dressoir te maken, maar daarover later meer…

Het was overigens wél het idee dat er een roomdivider voor terug zou komen. Dat extra hoekje was me namelijk wel dierbaar geworden. Deze nieuwe divider zou echter luchtiger worden. Een stoere, grafische eye-catcher die wel de rust zou bewaren. En dus maakte ik een ontwerp voor dit nieuwe meubel.

Zelf maken is veel leuker

Het doet denken aan die donkere stalen puien die je wel eens ziet. Maar ik vind zelf maken vele malen leuker (en duurzamer!). En aangezien ik niet bepaald kan lassen koos ik voor een houten frame zonder glas. Lekker makkelijk, maar toch een mooi effect. Wat wil je nog meer? 😉

De divider maakte ik van panlatten, die ik flink opschuurde en vervolgens een laag matzwarte lak gaf. Toen alles goed droog was, legde ik het frame uit op de grond: Vier lange stukken van 260 cm, twee stukken van 150 cm voor bovenin en onderin het frame, en op 3 plekken 3 korte stukken die de latten met elkaar verbinden. Op de grond boorde ik gaten op de juiste plekken, om de latten vervolgens met houten deuvels (verbindingspennetjes) aan elkaar te bevestigen. Vervolgens bevestigde ik het frame aan de kast en was mijn nieuwe roomdivider een feit.

Zo. Weer een karwei plat. We zijn behoorlijk aan het afstrepen qua projectjes in huis de laatste tijd. Wat vinden jullie van het eindresultaat? Laat het vooral even weten! 🙂