Duurzame december
Terug naar blog

Duurzame december

Alle musthaves voor de feestdagen

Yes, het is december! Pepernoten, heel héél veel chocolade, lange boswandelingen gevolgd door warme thee, dikke dekentjes en sfeervol kaarslicht. Dat kan natuurlijk allemaal duurzaam. Dit zijn de musthaves voor deze maand!

1 I <3 Ostheimer! Deze ontzettend mooie houten dieren en poppetjes zijn handgesneden en zijn er in allerlei soorten en maten. Laat de kids hun eigen kerststalletje samenstellen en wat kan ons het eigenlijk schelen als daar een giraffe tussen staat 😉 2 Mooi, deze slingerset van Return To Sender! Twee kerstslingers die je huis direct in sfeer brengen. De Nepalese vrouwen die deze slingers maken, krijgen hier een fair inkomen voor en werken daarmee voor onafhankelijkheid. Een deel van de winst wordt daarnaast geïnvesteerd in beroepsscholing van de jonge vrouwen. 3 Geen kleur past zo mooi bij kerst als goud. Vooral gouden bestek geeft je tafel een flinke dosis kerstsfeer. Deze items van Doing Goods zien er zo tof uit, worden fair gemaakt én de winst wordt geïnvesteerd in het goede doel. Prima deal, toch? 4 Laat de thermostaat voor wat het is en trek een dikke trui aan. Voor wie liever niet mee doet aan het ‘lelijke-kersttruien-seizoen’ zijn er de fijne basics van ArmedAngels. Gemaakt van een biologische mix van wol en katoen en lekker zacht! 5 Gezellig, zo’n vrolijke slinger door de kamer. Dit exemplaar van Engelpunt is gemaakt van duurzaam vilt en is zo mooi in z’n eenvoud! Het zijn net sneeuwvlokken die door het huis dwarrelen.
6 Nog iets van Return To Sender, de magneten met porseleinen vormen. Handgemaakt en daarom imperfect, wat het juist zo ontzettend perfect maakt. Verkrijgbaar in twee kleursetjes; roze en blauw. Lekker feestelijk toch? 7 Jazeker, de verschillende feestrepen van Tony’s Chocolonely zijn weer verkrijgbaar! De Sinterklaasrepen met pepernoot en marsepein én deze lekkere kerstboom met glühwein <3 8 Lampen uit (behalve die in de boom dan) en kaarsjes aan; dat is december. Deze marmeren kaarshouders van Eco Collection zijn werkelijk waar prachtig! Ontworpen in Denemarken en onder het fairtrade keurmerk gemaakt in Thailand. 9 Wauw, afgelopen vrijdag kwam de nieuwe nOeser Free A Girl collectie uit. Twee truien (één voor mama, één voor de kleine) met de teksten PWRWMN of PWR! Per verkochte trui wordt €13,- tot €35,- gedoneerd aan Free A Girl, dat het geld inzet om meisjes te redden uit de (kinder)prostitutie. 10 Fietfjieuw, de laarsjes van Kindred Spirits zijn een lust voor het oog! Allemaal voorzien van de mooist grafische prints en helemaal klaar voor de winter. Fairtrade én duurzaam gemaakt. Die wil ik dus wel een paar! 🙂