Een nieuwe verdieping
Terug naar blog

Een nieuwe verdieping

De zolderverbouwing

Wij gaan verhuizen! Nouja, onze slaapkamer dan

Verzamelwoede wordt opruimgekte

Toen wij dit huis betrokken was ik nog totaal niet bezig met duurzaamheid. Alles wat ik mooi vond, haalde ik in huis. Ook al had ik er nog niet eens een functie voor verzonnen. Die verzamelwoede zorgde op den duur voor een uitpuilende zolder. Ik ben ondertussen ervaringsdeskundige en weet dat je huis opgeruimd houden start met een simpele regel: Stop buying sh*t! (Ja, het is echt zó makkelijk!) Rond de tijd dat ik zwanger raakte van Olle begon ik me pas echt te storen aan mijn materialistische levenstijl en maakte de verzameldrang plaats voor opruimgekte. Omdat ik ondertussen al zoveel spullen had, ben ik nog altijd bezig met de grote opruiming. Het is een transformatie, zeker als je blijvend resultaat wil boeken.

De allereerste stap was dus om de zolder compleet leeg te halen. Niet alleen oude kleren, cd’s en andere prullaria gingen naar de stort, óók jaarboeken, kindertekeningen uit een ver verleden (au!) en andere spullen met nostalgische waarde gingen eruit. Waar vroeger twijfel zou betekenen dat ik iets hield, betekende het nu dat het betreffende object eruit ging. Als het écht zo belangrijk zou zijn, zou ik er niet over twijfelen.

Plannen maken

In een lege kamer krijg je ruimte om te denken, dus konden we na de grote schoonmaak plannen maken. Omdat de zolder een open ruimte is, wilden we graag een muur plaatsen. Zo kan de voorzolder gebruikt worden voor de was en wordt de kamer erachter een extra slaapkamer. De muur is as we speak al bijna af. Mike heeft deze helemaal zelf gemaakt! Geweldig! Dat geeft mij de kans om nog eens naar de kamer te kijken en de ruimte in te delen.

Tegenover de muur wil ik graag een grote inbouwkast maken. Geïnspireerd door de kastwand in het vtwonenhuis afgelopen jaar, maakte ik een schets. Veel opbergruimte voor kleding, zodat zowel Olle als baby #2 onze kledingkasten kunnen gaan gebruiken (#familiekringloop). En een leuk nisje om te kunnen zitten en naar buiten te turen. Voor de vloer ben ik op zoek naar een donkerhouten (visgraat) vloer, die ik over wil laten lopen in witte hexagon tegels.

Heel veel ideeën dus, en die gaan we allemaal heel snel uitvoeren, want voor de zomer moeten we toch echt naar boven verhuisd zijn. Binnenkort kan het stucwerk aangebracht worden en dan kunnen we met de vloer aan de slag. Ik houd jullie op de hoogte!