Haal het groenste groen in huis
Terug naar blog

Haal het groenste groen in huis

De natuur in huis

Jaaaaaa, het is lente! Ofja, zo goed als

Altijd vers groen

Twee weken geleden sloot ik een abonnement bij Bloomon af en afgelopen week kwam mij eerste veldboeket binnen. Na een spoedcursus bloemschikken staan de bloemen nu te pronken en het is écht waar, ze zien er iedere dag anders (mooier!) uit. Maar wat maakt dit bloemenabonnement nou zo duurzaam?

De bloemen komen rechtstreeks van de kweker. Ze hebben dus niet al langer in het water bij de bloemist (of supermarkt…) gestaan. Verder zijn de bloemen op seizoen uitgekozen. En net zoals aardbeien in de zomer véél lekkerder zijn, zijn ook bloemen blijer in bepaalde seizoenen. De bossen gaan dus écht lang mee. Ze worden daarnaast met de hand verpakt in gerecycled papier en met de grootste zorg bezorgd.

Geen bloemenmens? Sprinklr heeft soortgelijke plantabonnementen, waarbij je iedere maand een groen vriendje met een lengte tot 50cm of zelfs tot 100cm met bijpassende terracotta pot in huis krijgt.

Bloem- en plantabonnementen: Bloomon, Sprinklr

Mini kruidenwinkel

Ik ben momenteel bezig met een klein kruidentuintje voor mijn raam. Omdat ik merk dat we steeds verser koken, vind ik het net zo makkelijk om kruidenplantjes in huis te halen, in plaats van iedere keer een bosje uit de supermarkt mee te nemen, waarvan de helft weggegooid kan worden. Het staat heel gezellig, al die terracotta potjes voor het raam en of je nu kinderen hebt of niet; het zien groeien van die takjes haalt de inner-mom in je naar boven. De AH moestuintjes zijn niet voor niets razend populair… En het mooiste? Je knipt wat je nodig hebt van het bosje af en hoeft daarom niets weg te gooien. Let er wel op dat je kruiden neemt die je veel gebruikt, anders groeit het kruid te hard en wil je alsnog van de wildgroeiers af.

Veelgebruikte kruiden: Munt, basilicum, peterselie, tijm, rozemarijn, bieslook, dille, koriander (als je dit niet zo vreselijk goor vindt…)

Love is in the air

Planten zuiveren de lucht in huis en een klein beetje plant zorgt als snel voor veel jungle-gevoel! De rakkers van Sprinklr worden duurzaam gekweekt; de buitenplanten zijn 100% biologisch en de binnenplanten worden zoveel mogelijk gifvrij geteeld. De planten worden met de hand verpakt en elektrisch bezorgd. Alles om de mens weer in contact te brengen met de natuur.

Ogreen, waar ik eerder al over schreef, is gespecialiseerd in luchtzuiverende planten. De planten zijn daarnaast een lust voor het oog én kunnen tegen een stootje. De Superb staat ondertussen al twee jaar in mijn woonkamer de show te stelen. En dat is voor mijn doen op z’n zachtst gezegd behoorlijk knap. In de webshop staan naast de kleine plantjes ondertussen ook grote krachtpatsers én hang- en luchtplantjes. Laat die urban jungle maar binnen!

Planten die je lucht schoon houden: Varen, lepelplant, pilea, ficus, klimop, graslelie, sanseveria, palmsoorten

Stekkies

Dat ik geen groene vingers heb, weerhoudt me er niet van om meer en meer groen in huis te halen. Het liefst vetplantjes, want die vermenigvuldigen zichzelf zo lekker. Voor je het weet heeft je Aloë Vera een baby en knipper nog een keer met je ogen en de baby heeft zelf ook een baby! Zet ze over in hun eigen potje en de cyclus begint van voor af aan. Super duurzaam, want er hoeft niets gekweekt en vervoerd te worden. Het is je eigen (gratis) plantenabonnement!

Planten die er wel pap van lusten: Aloë vera, sanseveria, echeveria, crassula, cactus