Hal make-over: Het vervolg
Terug naar blog

Hal make-over: Het vervolg

Een nieuwe vloer

Een tijdje terug liet ik al zien hoe onze hal een flinke make-over is ondergaan. Ik ben superblij met het resultaat! Echter één hoekje heeft nog aandacht nodig, en dat is de directe entree.

Wandelvuil

Toen we ons huis kochten, waren we nog niet helemaal bedacht op de toekomst. We lieten een vloer leggen die bijzonder slijtvast en lekker ‘zacht’ qua geluid en loopgevoel is. Waar we echter niet zo goed over na hadden gedacht is dat ons gezinnetje groeit en we ondertussen een kind en dus ook een kinderwagen hebben die nogal eens wat vuil mee naar binnen nemen. Dat is in de rest van het huis geen probleem, maar bij de deur wordt het na één wandeling al snel een bende, omdat je op deze vloer álles ziet.

We hebben wel een mat bij de deur liggen, maar die is klein, dus onhandig, en eigenlijk ook gewoon een beetje lelijk. Een grote, op maat gemaakte droogloopmat zou een oplossing kunnen zijn, maar mooi zijn die eigenlijk ook nooit echt. Tel daarbij op dat ik al jaren droom van een fancy, vintage tegelvloer in de hal en je hebt dé oplossing.

Een classy entree

De nieuwe kleuren in de hal zijn ontzettend classy en geven direct sfeer. Daar past een mooie tegelvloer perfect bij. Daarnaast kan ik met tegels precies bepalen hoe veel ik wil betegelen én zijn ze ontzettend makkelijk schoon te houden. Gevalletje ‘Doekje erover, klaar!’ Ik ging dus op zoek naar mooie decorvloertegels en kwam zo uit bij de tegels van Maxaro.

Portugese tegels

En daar vond ik prachtige Portugese tegels, gemaakt in Spanje en Italië, van duurzaam keramiek, wat niet alleen erg slijtvast is, maar ook nog eens erg weinig onderhoud nodig heeft (jeej!). Maar ik zou mezelf niet zijn als ik geen keuzestress zou krijgen. Zo twijfelde ik tussen het speelse ‘Grey’ uit de ‘Deco’ collectie, ‘Classic Black’ of toch ‘Classic Grey’ of het tijdloze ‘Retro’. Twijfel, twijfel, twijfel!

Uitproberen

Omdat ik zo’n ontzettende twijfelkont ben, maakte ik een aantal foto’s van de hal en verwerkte hier de verschillende tegels in. Zo kon ik per optie bekijken wat het beste bij mijn interieur past. Ik wil graag een patroon in de tegels, zodat het wat rustig blijft, terwijl het tóch een statement is. En zo viel de keuze op de tegel ‘Royal Blue’ uit de ‘Memory’ collectie, een klassieke tegel met lichte kleurtinten erin. Die zie je op de sfeerfoto’s rechts onderin. Nu snel deze kanjers bestellen en mijn hal de laatste update geven. Stay tuned!