Ik was in Kopenhagen
Terug naar blog

Ik was in Kopenhagen

En werd heel. erg. hebberig.

Afgelopen weekend was ik voor mijn verjaardag naar Kopenhagen. Een stad die al erg lang op mijn bucketlist stond en achteraf kan ik alleen maar zeggen: Terecht! Wat een inspirerende, bruisende stad met voor ieder wat wils! Mocht je de kans krijgen, dan moet je dus echt gaan!

Ik las ooit ergens dat je op vakantie dezelfde ontspannende dingen moet doen, die je thuis ook zou doen. Van geforceerd de toerist uithangen en dingen doen en bekijken die je ‘zou moeten doen’, wordt niemand gelukkig, toch? Dus houd ik deze tip altijd in mijn achterhoofd als ik op een andere plek ben. Wat houdt dat in? Ik zoek voornamelijk de natuur op, slenter door kleine steegjes en ga borrelen in fijne eettentjes en gezellige kroegjes.

Trendy Kødbyen

Wij brachten een hoop tijd door in Kødbyen, oftewel The Meatpacking District in Vesterbro. Bij aankomst in Kopenhagen belandden we zelfs middenin een supergezellige foodmarket die ieder weekend op het plein van Kødbyen plaatsvindt: Kødbyen Mad & Marked! Naast deze markt vonden we hier onder andere pizzaria Mother, brouwerij Warpigs en eetcafé Mandela.

Shop ’til you drop

In Kopenhagen ga je natuurlijk Deens design opspeuren. En veel speurwerk is het eigenlijk niet, want waar je ook kijkt, overal zie je design. De dames van deensekroon vertelden mij te zoeken naar de Kompagnistræde, een authentiek steegje vol met leuke eettentjes en concept stores.

Maar ook in de aangesloten Læderstræde en rond de Heilige Geestkerk vindt je een hoop mooie winkels. Hierover snel meer!

Groen Kopenhagen

De natuur opzoeken in Kopenhagen is ook geen grote opgave. Midden in het centrum vind je de Rosenborg Kasteeltuinen (Kongens Have), met vlak daarbij de Botanische tuinen en daarnaast achter het Statens Museum for Kunst nog een groot stadspark. Ook het oude vestingwerk Kastellet vlakbij De Kleine Zeemeermin is omgeven van groen.

Komende week ga ik je vertellen welke must-see plekjes ik allemaal bezocht heb dit weekend. Waar kun je heerlijk eten en waar kun je heel erg fijn kijken en kopen? Het komt allemaal aan bod. Stay tuned!