Ik won de mooiste Crowdyhouse design items!
Terug naar blog

Ik won de mooiste Crowdyhouse design items!

I love designstuff! Ik kan helemaal geobsedeerd zijn met items waar aandacht in gestoken is. Daarom ben ik zo’n fan van Crowdyhouse, een online platform waar designstudio’s hun prachtige waar kunnen tentoonstellen en verkopen. Afgelopen Koningsdag organiseerde de shop een actie waarbij je je wishlist kon winnen. En wauw, ik won!

Ik win nooit wat

Dat zei ik áltijd, maar mag ik ondertussen echt niet meer zeggen. Ondertussen heb ik chocolade, patronen, woonaccessoires, nog meer chocolade, goodiebags en nu dus ook een wishlist vol designerstukken gewonnen. Jeej! Gelukkig had ik al wat mooie items op het oog, dus wist ik precies wat ik op mijn lijstje moest zetten!

Groen in huis

Ik heb een lichte groenverslaving opgedaan en dat uit zich in steeds meer planten en plantenprints in huis. Daarom was ik direct verliefd op de lieve hoop art van Birgitt Olislagers. De aquarel illustraties worden handgeschilderd door de Maastrichtse designer, waarna ze op textiel gedrukt worden en in borduurringen gespannen worden. Het complete productieproces vindt plaats in Nederland en dat is al een pluimpje waard. Het resultaat zijn prachtige kunstwerkjes die overal de natuur naar binnen halen. Deze hebben een speciaal plekje tussen mijn favoriete Liekeland poster en mijn geliefde bananenplant gekregen.

Geometrische vormen en kippenpoten

Wat ik allemaal mooi vind aan de Kora vaas van Atipico? De prachtige matte touch, de strakke lijnen, maar ook het toch heel speelse uiterlijk. Minimalistisch en geometrisch, het spreekt de designer in mij enorm aan. De vaas is verkrijgbaar in verschillende krachtige kleuren, maar ik koos voor subtiel ‘silk gray’. Deze past perfect bij de strakke vormen op de muren in mijn woonkamer. Daarom staat hij nu ook fier te pronken onder de gouden cirkel boven het dressoir.

Daarnaast staan de Long Legs kandelaars van Jasmin Djerzic, een Bosnische designer die zijn studio begon nadat hij afstudeerde van de Bredase kunstacademie. Al zijn ontwerpen zijn vrolijk, kleurrijk en speels en dat is meteen de reden dat ik viel voor de lange oranje stelten. Ik houd wel van een knipoog in huis en deze grappige kandelaars zorgen voor een goede balans naast al het strakke design. Ook de oranje kleur zorgt voor een opvallend contrast met de rustige kleuren in deze hoek.

Beautiful blues

Nog zo’n lekker speels design: de Splash vaas van Studio Lorier. Een simpele vorm van hoogwaardig en duurzaam keramiek, afgewerkt met unieke, blauwe spetters. Eenvoudig én speels, het deed me meteen denken aan de lambrisering in onze woonkamer! Perfect voor wat takjes bloemen op de salontafel. 🙂 Alle producten van deze studio worden trouwens handgemaakt in Rotterdam en dat bewijst maar weer dat er zoveel moois in Nederland te halen is.

En dan de práchtige schalenset van Nüüd. Ook deze keramieken juweeltjes passen precies bij de blauwe lambrisering op onze muur. De imperfecte vorm wordt versterkt door een diepblauw toplaag die als glazuur over de rand loopt. Designer Mariana Laan uit Tallinn, Estland, legt de nadruk van haar werk op essentie en structuur, zonder opsmuk. En dat resulteert in servies dat dicht bij de natuur blijft, in vorm en materiaal.

Gouden letters en manen

Boven de tv heb ik een verzameling zwart, wit en goud staan. Toen ik deze Small Talk poster van One must dash zag, wist ik dan ook dat die daarbij moest komen te staan. De metallic letters zorgen voor diepte in de platte, typografische print. Een strakke poster met een dikke knipoog.

En als laatste kleinigheidje koos ik het magneetleeuwtje van Archabits. Ik ben helemaal gek op strak, houten speelgoed. De items van Archabits worden met de hand gemaakt van onbehandeld eikenhout. De figuurtjes zijn opgebouwd uit losse onderdelen die met magneetjes aan elkaar te bevestigen zijn. Zo kun je zelf je beestjes samenstellen en variëren tussen leeuwen, beren, honden, katten, olifanten en nog veel meer.

Ik ben zo ontzettend blij met al dit moois. Nooit had ik verwacht ooit zo’n leuke prijs te winnen als deze. En het wordt alleen maar mooier! Want heb jij nu iets moois gezien tussen al deze goodies? Of is je oog gevallen op iets anders leuks bij Crowdyhouse? Dan heb ik goed nieuws! Ik mag een code delen waarmee je 10% korting op je volgende aankoop krijgt. Gebruik de kortingscode ‘sjaartje10‘ en sla je slag! De korting is geldig tot 31 juli en geldt alleen voor de eerste 200 gebruikers, dus wees er snel bij!