IXXI: Een opknapbeurt voor de hal
Terug naar blog

IXXI: Een opknapbeurt voor de hal

Onze woonkamer is in het laatste jaar een grafisch walhalla geworden. Verf, posters, illustraties en foto’s geven kleur aan de ruimte. Als je vervolgens naar boven loopt is de hal een grote domper. Veel wit, een leuk idee waar ik wel op uitgekeken ben en een trap die al vanaf het moment dat ie gemaakt werd dringend aan een opknapbeurt toe is. Kortom, dat gaan we aanpakken!

Meer foto’s in huis

We hebben niet veel foto’s van onszelf in huis. Dat vind ik best jammer, maar met beperkte muurruimte denk ik vooral; als je het doet, doe het dan goed! Daarom lijkt de hal mij dé kans om iets speciaals te doen met mooie foto’s.

Net even anders

Al zo lang wil ik een IXXI in huis nemen, maar het ontbreekt me steeds aan een speciale plek. Maar de vorm van de trap en de leuning inspireerden me om iets anders te doen. Gewoon vierkant is ook maar zo… vierkant 😉 Dus kreeg ik het idee om de IXXI diagonaal op te hangen. Niet als één grote ruit, maar een stroom die met de trap mee omhoog beweegt. Dat vergt wel enige voorbereiding, want je kunt alleen vierkante IXXI’s samenstellen en bestellen. Tijd voor een stappenplan!

Stappenplan

Eerst koos ik een formaat waarin ik genoeg foto’s kwijt zou kunnen. Het werd een IXXI uit 35 tegels, 140 x 100 cm. Deze ‘knipte’ ik in stukken, waarna ik er een totaal nieuwe vorm van maakte. Vervolgens kwam het leuke deel; de vorm opvullen met foto’s die me blij maken; van Olle, van Mike, van vakanties en uiteraard van Disneyland 😉

Tot slot ging ik terug naar de ‘Design Making Module’ van IXXI, waar het vlak nog klaar stond. Je kunt bij IXXI heel makkelijk zelf collages maken. Het enige wat ik nog hoefde te doen was mijn eigen collage in tegels knippen en deze tegels te uploaden in de IXXI editor. Hup, bestellen en nu afwachten!