Juweeltjes in Den Bosch
Terug naar blog

Juweeltjes in Den Bosch

Woonwinkelen in de Vugtherstraat

Den Bosch is één van de mooiste steden van Nederland. De combinatie van Hollandse historie en Brabantse gezelligheid is bijna nergens zo voelbaar. Favoriet is de Vughterstraat, waar je iedere stap een nieuwe conceptstore of woonwinkel tegenkomt. Twee juweeltjes uit de straat: Webshops only en Daily Poetry.

Webshops Only

Online windowshopping, ik doe het maar al te graag. Leuke woonwinkeltjes zijn er online genoeg, maar vaak blijft het bij kijken. Accessoires kopen blijft nou eenmaal leuker als je de producten echt in je handen hebt kunnen houden. Webshops Only is een slimme conceptstore die hier de oplossing voor biedt. 


Als starter is het niet altijd haalbaar een winkelpand te huren of te kopen, laat staan in het centrum van de stad. Bij Webshops Only kunnen webshop-eigenaren een deel van de winkel huren, om hier producten een podium te geven. Het assortiment van de conceptstore bestaat uit de leukste producten van Nederlandse bodem, voor iedereen is er iets te vinden. Mooie grafische prints, superhip speelgoed, stoere plantjes (cactussen met gehaakte sombrero’s bijvoorbeeld) en zelfs de heerlijke producten van Nicolas Vahé (mmm…). Daarnaast worden er vooral webshops gezocht die producten zelf ontwerpen en produceren. Echte ambacht dus!

Daily Poetry

Deze conceptstore kende ik al een tijdje. Er is namelijk ook een mooie store gevestigd in de Urbanshopper op industrieel Strijp-S, Eindhoven. Deze winkel in het centrum van Den Bosch bezoeken stond dus al een tijdje op mijn verlanglijstje.

Daily Poetry ademt op beide locaties een echte vintagesfeer. Het karakteristieke pand in Den Bosch is een perfecte plek voor de mooie spulletjes die er aangeboden worden. Halverwege de winkel staat een oude badkuip die dienst doet als podium voor allerlei fijne verzorgingsproducten. Achterin de winkel staat een antieke wenteltrap naar boven en een oude piano, alsof deze er altijd heeft gestaan.

De store staat vol met producten met een goede boodschap of mooie herkomst. De eco-friendly zeepjes van “Stop the water while using me” bijvoorbeeld. Of de producten van RESCUED!, die ik ook op M&O Parijstegenkwam. Heel speciaal ook zijn de prints van Liekeland, een illustrator uit Helmond. Deze illustraties zijn niet alleen ontzettend mooi (dromerig en natuurlijk omschrijft ze denk ik het beste), maar ook nog geproduceerd met minimale energie- en waterverbruik. Allerlei producten die naast superhip zijn ook een goed gevoel geven. Daily Poetry is dus een aanrader, of je nu in Den Bosch of Eindhoven bent. Óf als je thuis op de bank zit, want de winkel heeft ook een fijne webshop.