Kleur van het Jaar 2019: Spiced Honey
Terug naar blog

Kleur van het Jaar 2019: Spiced Honey

Pssst… Hebben jullie de nieuwe Kleur van het Jaar al gezien? Afgelopen dinsdagochtend (4 september) werd de trendkleur voor het komende jaar bekend gemaakt op de social kanalen van Flexa. En het is geworden… *tromgeroffel* … Spiced Honey! Een warme, knusse kleur die perfect past binnen de trend van aardetinten die we de laatste tijd terrein zien winnen. Benieuwd wat je allemaal met deze kleur kan? Ik werkte drie palletten uit die uitstekend combineren met deze cozy kleur.

Warme winterjas

Voeg Spiced Honey toe aan verschillende tinten uit de terra-trend en het resultaat is een thuis dat voelt als een warm bad. Roodtinten winnen terrein. De kunst? Geen knalkleuren, maar tinten vermengd met grijs en aarde. Niet schreeuwerig, maar sophisticated en tóch dicht bij de natuur. Het is in deze drukke tijden geen wonder dat men zich graag omringt door warme kleuren en materialen, zoals wol of velours.

Spiced Honey past perfect binnen de trend van aardetinten, want het is simpelweg ook zelf een hele natuurlijke en warme kleur. Vul het aan met donkergrijze, bijna paarse, accenten en het overwinteren kan beginnen. Al heeft het palet óók iets weg van een Spaanse siësta, non?

Speels pastel

Ongelooflijk hoe een kleur met de juiste tegenhangers totaal anders kan zijn. Waar het vorige palet een als een warm deken om je heen valt, is dit palet fris en rustig. Ik ging uit van de twee kleuren in mijn woonkamer, antraciet en pastelroze. Voeg daar de warme Spiced Honey aan toe en vul het aan met een koele pastelgroene tint. En wat levert dat op? Een interieur dat boven alles energie geeft, met kleuren die de bovenkamer activeren.

Want hoewel de aardekleur an sich erg warm en misschien zelfs ‘zwaar’ oogt, wordt het in het juiste gezelschap een speelse tint. Door het interieur verder rustig en neutraal te houden, wordt het geheel niet te druk. Een vernieuwend interieur is het resultaat.

Blauwe pracht

Het zit in mijn genen, I’m a sucker for blue. Vooral in combinatie met geeltinten maakt het iets bij mij los. De muur achter onze zithoek is het bewijs; een diepblauwe lambrisering met een gouden cirkel die als een zonnetje boven de bank prijkt.

Ook Spiced Honey is erg goed te combineren met classy blauw. Koude tinten maken deze kleur juist heerlijk warm en dat zorgt voor een heel chic contrast. De kleurcombinatie doet een beetje denken aan de art deco stijl die langzaam terrein wint van de mid-century modern stijl die we aan Mad Men te danken hebben. Pretty!