Mijn duurzame Bullet Journal met GreenBook
Terug naar blog

Mijn duurzame Bullet Journal met GreenBook

Review: De agenda die jaren meegaat

Je hebt hem in 2017 waarschijnlijk een hoop voorbij zien komen, de Bullet Journal. Een homemade agenda die zowel je notities overzichtelijk maakt als je creativiteit stimuleert. Superleuk leek me dat, want het combineert twee hobby’s van me: lijstjes maken en typografie. Helaas heb ik het schoolvoorbeeld van een doktershandschrift én ben ik een geboren perfectionist. En die combinatie maakt dat een Bullet Journal voor mij niet werkt. Althans, dat dacht ik tot ik de GreenBook in huis kreeg!

Want wat is een Bullet Journal ook al weer?

Het idee achter een Bullet Journal is dat je op papier je to do-lijstjes, afspraken en maandelijkse ‘goals’ bijhoudt. Alles is gebundeld in een overzichtelijk, mooi opgemaakt notitieboekje, compleet voorzien van een inhoudsopgave en legenda. Alles om je te helpen productiever én creatiever te zijn.

Waarom is het dan niets voor mij?

Dat ik een lelijk handschrift heb, is niet eens het grootste probleem. Als ik er goed voor ga zitten, valt dat namelijk nog reuze mee. Wat wél een probleem is, is dat ik na één fout gemaakt te hebben, het liefst de hele pagina weggooi en opnieuw begin. Die fouten, zoals een verkeerde letter, een misplaatste punt of andere tenenkrommende typo’s, maak ik veel. Kun je je voorstellen hoeveel papier bij mij verloren zou gaan? Oef…

Nieuwe week, schone lei

GreenBook dus. Dit boekje is een notitieboek bestaand uit uitwisbare whiteboard pagina’s. Je schrijft je notities, je to do-lijstje of weekactiviteiten en wanneer ze klaar zijn, veeg je ze zo weer uit. Ook als je een foutje maakt, heb je deze dus zo gecorrigeerd! Toen ik een tijdje terug leerde over de GreenBook, schoot de Bullet Journal, die ik als ‘niet voor mij’ had bestempeld, dus natuurlijk direct door mijn hoofd!

Zelf samenstellen

Je kunt je GreenBook zelf samenstellen, er zijn namelijk verschillende soorten planpagina’s die los verkrijgbaar zijn. Zo kun je onder andere kiezen voor dag-, week-, maand- en jaarplanners, to do-lijstjes en raster- en lijnpagina’s. Er zijn zelfs pagina’s voor je dagelijkse voedingsschema! Alle pagina’s zijn eenvoudig in en uit het boek te halen. Zo is je GreenBook altijd naar jouw huidige smaak ingericht. Zelf vind ik de compleet witte pagina’s overigens het allerfijnst, want zo krijgt je creativiteit écht alle ruimte! Deze blanco pagina’s gebruik ik om sfeerpagina’s te maken, met bijvoorbeeld mijn maandelijkse ‘goals’ of ideeën voor illustraties die ik zo even snel kan schetsen. De weekplanner en to do-pagina’s vul ik verder met mijn zakelijke en persoonlijke afspraken. Olle’s (en mijn eigen) eet- en drinkschema houd ik ook bij in mijn GreenBook. En als de week voorbij is, veeg ik alle krabbels weer uit met de bijgeleverde spray en begin ik de volgende week met een schone lei.

Geef terug.

In de herfst kwam de limited edition FAWAKA GreenBook uit, een symbool voor inclusieve duurzaamheid. Met de aankoop van deze GreenBook steun je de Fawaka Ondernemersschool. Een stichting die zich inzet voor onderwijs in duurzaam ondernemerschap. Door kinderen te leren dat ze een verschil kunnen maken, investeer je in hun zelfvertrouwen, creativiteit en ambitie. Dus, jij een duurzaam notitieboekje waar je helemaal los in kunt gaan, zij een startbaan om vol vertrouwen de wijde wereld in te trekken. Fair trade, toch?

Eindeloos krabbelen

Ik ben gek op mijn GreenBook en kan nu eindelijk mijn eigen Bullet Journal bijhouden, hoera! Ik ben overigens ook ontzettend benieuwd hoe dit product zich verder gaat ontwikkelen. Het zou me bijvoorbeeld heel leuk lijken om een breed scala aan gekleurde pennen te kunnen kopen, zodat je van je GreenBook écht een notitiefeestje kan maken. 🙂 De GreenBook is in ieder geval een mooi product dat duurzaamheid en creativiteit op een veelbelovende manier combineert. Ik ben fan! Jij ook?