Mijn goede voornemen voor 2020
Terug naar blog

Mijn goede voornemen voor 2020

Mijn eigen print store

Sommigen weten het al; een print store met eigen illustraties is een lang gekoesterde droom van mij. En dit jaar gaat ie eindelijk in vervulling, want ik ben momenteel bezig met de voorbereidingen.

Handgeschept papier

Het paste niet zo bij mijn overtuigingen; een webshop met prints op papier. Hoe kon ik dat laten rijmen met milieubewust zijn? Tot ik hoorde van Atelier Kempro, een kunstgalerij en atelier voor bewoners van Providentia. Dat is een onderdeel van Kempenhaeghe, een instelling voor epilepsiepatiënten nog geen 5 km verwijderd van het dorp waar ik woon. Hier wordt op ambachtelijke wijze papier handgeschept. Dit papier wordt gemaakt van oud textiel dat in repen wordt geknipt en vervolgens tot een pulp wordt vermalen. Deze pulp wordt van het vocht ontdaan wat resulteert in prachtig, uniek papier. Gerecycled én maatschappelijk bewust gemaakt. Zo mooi!

Handgeprint

Momenteel wordt het papier speciaal voor mij gemaakt en ben ik ze in eigen beheer aan het bedrukken. Op die manier vindt het complete productieproces plaats binnen een straal van 5 km. Welke illustraties er op het papier geprint worden, houd ik nog even geheim. Nog even wachten en dan kan ik jullie in de lente álles laten zien! Maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet toch een sneak peek zou geven. Daarom krijgen jullie alvast één blik op wat er te wachten staat. Als aanvulling van mijn shop liet ik visitekaartjes drukken bij drukwerknodig.nl, een digitale drukkerij gespecialiseerd in het drukken van boeken (Wat mij stiekem nog meer nieuwe ideeën geeft). De visitekaartje zijn gedrukt op biotop-papier, wat chloorvrij gebleekt is en geen optische witmakers bevat. Dat past dus ook mooi in hetzelfde straatje als de printshop.

En? Zijn jullie al benieuwd? Op mijn Instagram zal ik komende tijd regelmatig een kijkje achter de schermen geven. Ik ben erg benieuwd wat jullie er van vinden!