Mijn grote hal make-over
Terug naar blog

Mijn grote hal make-over

De voorbereiding

De IXXI ligt klaar, de muur is (na wéér een hoop gevloek) behangvrij, tijd om een kleurtje voor onze hal uit te kiezen!

Gedateerd en kinderlijk

Het afgelopen jaar ben ik ons huis beetje bij beetje volwassener aan het maken. Weg met de behangetjes, drukke prints en karakterloze meubeltjes. De hal heeft even op deze transformatie moeten wachten, maar eindelijk is het moment daar om hem aan te pakken. Ik ben helemaal uitgekeken op het steentjesbehangetje en de grey wash op de homemade kapstok, zoals je die hier ziet. Boven de trap hingen allerlei fotolijstjes aan sisaltouw, wat in het begin een heel leuk idee was, maar eigenlijk vrij snel gewoon gedateerd en bovendien totaal niet onderhoudsvriendelijk (hallo stof!). Een paar weekjes terug had ik de fotolijstjes en het behang al verwijderd. Daarvoor al had ik een IXXI besteld die ik aan de muur boven de trap zou gaan hangen. Nu is het tijd om een kleurtje uit te kiezen.

Kleurtjes kiezen

In september werd door Flexa de Kleur van het Jaar 2019 bekend gemaakt en daarbij werden ook vier prachtige kleurpaletten gepresenteerd. En omdat het tijd is voor rust en klasse in huis, ben ik helemaal verliefd op het eerste palet; “Een rustgevende plek om na te denken”. Klinkt dat niet heerlijk? Ik ging aan de slag met de Flexa Visualiser App (Google Play / Apple Store) en bekeek welke kleuren uit dit palet goed werken om van onze hal een warm welkom te maken. Deze app gebruik ik voor al mijn verf- en adviesklussen. Binnen de Visualiser kun je projecten aanmaken en verschillende kleurmogelijkheden vastleggen en opslaan. Zo zie je direct wat voor sfeer een bepaalde kleur in je huis zal neerzetten. Handig toch?

Nog even in het echt testen

Als ik een of twee (of meer) kleuren heb uitgezocht, test ik ze graag nog even uit. Op het beeldscherm ziet het er toch altijd nét even anders uit dan in het echt. Dus haalde ik de testers van het palet in huis en probeerde ze allemaal uit op de muur in de hal. Tip: Ik vind het altijd een beetje eng om direct op de muur te testen, dus rol ik de verf altijd uit op dik papier. Zo zie je de kleur in het echt én houd je de muur klaar voor het echte verfwerk.

Dus rolde ik de verschillende kleuren uit het rust-palet uit op A4-tjes en plakte deze met washi-tape bij elkaar aan de muur. Zo kon ik ook op de muur de kleuren bij elkaar hangen die ik fijn vind samenwerken om zo tot kleurencombinatie te komen.

De keuze

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de combinatie van vier kleuren die je in het midden van de foto ziet. De muur achter het bankje wordt stoer én classy, Royal Blue, met het warme Spiced Honey als zachte tegenhanger. De muur in het trappengat ga ik verven in Bright Star, een frisse lichte grijstint die het licht in huis versterkt. Daaronder komt een lambrisering in Lively Kraft, een stoere steenkleur om het geheel wat pit te geven. Dezelfde kleur komt op de muur rechts van de deur.

Ik heb al enorm veel zin om deze make-over uit te voeren. Eindelijk wordt de hal een verlengde, een welkom, van ons huis. Stay tuned voor de uitwerking met dit mooie kleurenpalet!