Mijn plannen voor de babykamer
Terug naar blog

Mijn plannen voor de babykamer

Boho meets design

Oef, dat was even schakelen. Wéér was ik er van overtuigd dat er een klein meisje in mijn buik groeide. Maar wat bleek? Voorlopig blijf ik even de enige vrouw in huis. Vind ik óók leuk hoor!

Graphic meets natural

Zoals in de rest van het huis wil ik ook in de babykamer iets grafisch doen. Dat doe ik het liefst met de muren, wit is ook zo wit en als ik eenmaal met kleur aan de slag ga, wil ik er graag iets ‘net-even-anders’ mee doen. Door bijvoorbeeld vlakken te verven en af te wisselen met behang. Zo kwam ik terecht bij kinderkamer-label Bibelotte; een merk gespecialiseerd in (duurzame!) grafische prints voor behang, muurstickers en slaaptextiel. De prints zijn speels, maar toch rustig vanwege de natuurlijke kleuren, precies wat ik zoek voor de kinderkamer. Het groene Sprinkels behang vind ik zo tof!

Nog een grafisch ideetje dat ik al zo lang wil uitvoeren is een wand met een gridreliëf, zoals te zien is bij Huisjeaandehaven en Tanja van Hoogdalem. Met hier en daar een plankje om knuffels en accessoires op te zetten. Leuk om naar te kijken én praktisch dus!

Omdat het wel een kinderkamer betreft wil ik het grafische combineren met een boho/naturel sfeer. Dat doe ik in de kleurkeuze (donkergroen met terra-tinten als steunkleuren) én in materiaal. Denk hierbij aan warme natuurlijke stoffen, zoals vilt, wol en katoen. En een mooie plant kan dan natuurlijk ook niet ontbreken, zoals deze prachtige Paradijsvogelplant van Sprinklr, gifvrije planten die je kamer zuiver houden.

Hieronder zie je mijn moodboard voor de kamer, waarin het verhaal hierboven in beeld terugkomt. Nu nog even wachten tot de zolder klaar is, onze slaapkamer naar boven verhuist en ik aan de slag kan met dit kamertje! 🙂 Zoveel zin in!