Olle's ABC
Terug naar blog

Olle's ABC

Een boekje van Fotofabriek.nl

Als je zwanger bent, ben je ontzettend veel bezig met de voorbereidingen voor de komst van je mini. Omdat ik nu zwanger ben van de tweede, vind ik het belangrijk dat Olle hier niet te veel van ‘merkt’, in die zin dat hij niet hoeft in te leveren op de aandacht die wij hem geven. Omdat het ook voor hem spannende tijden zijn (hij krijgt steeds beter door dat er een baby broertje komt), wilde ik iets speciaals voor hem doen. Dus illustreerde ik een unieke ABC, speciaal voor hem.

Uniek boekje

Voor de reeks illustreerde ik iedere letter van het alfabet op typografische wijze, waarbij de letter de eerste letter is van het uitgebeelde woord, zowel in Nederlands als Engels. Zo staat A voor ‘appel’ maar ook voor ‘apple’, B staat voor ‘bijen’ maar ook voor ‘bees’, C staat voor ‘chocolade’ en ‘chocolate’, enzovoort. Het bedenken van deze woorden, die zowel in Nederlands als Engels met dezelfde letter beginnen, was daardoor misschien wel het lastigste klusje!

De illustraties voor het ABC had ik al een hele tijd klaar liggen, maar ik wist niet zo goed hoe ik ze wilde uitwerken. Ik bekeek het assortiment van Fotofabriek.nl om inspiratie op te doen en kwam zo bij verschillende ideeën; tegeltjes, kaarten of bijvoorbeeld klein canvasjes voor aan de muur. Uiteindelijk koos ik ervoor er een boekje van te maken, zodat Olle hem mee kan nemen en overal zijn ‘ABC’ kan leren.

Een persoonlijk cadeautje

Het maken van het fotoboekje was ontzettend eenvoudig. Helemaal handig is de preview-functie, waarmee je van tevoren een digitaal voorbeeld van je eindproduct kan bekijken. Zo heb je van tevoren al een goed een idee van wat je gaat bestellen; geen verrassingen! Ik koos een hardcover boekje van 14 x 14 cm, met Premium Satin pagina’s en een mat gelamineerde omslag voor extra stevigheid. Het eindresultaat mocht ik binnen een week al gedrukt en wel in mijn handen houden. En het boekje is zó mooi geworden! Welke letter voor welk woord staat, doet Olle nog niet zo veel natuurlijk, maar de plaatjes vindt hij al prachtig. Zo leuk om hem met iets van mij persoonlijk te zien spelen. 🙂