Olle's updated kamertje
Terug naar blog

Olle's updated kamertje

Eindelijk af!

Ongeveer een jaar geleden deelde ik een deel van Olle’s kamer, echter een complete reportage bleef altijd uit. Dat komt omdat het kamertje niet ‘af’ was. Eén van de muren miste vooral wat kleur en ik vond het allemaal nog wat braafjes. Maar zoals met meerdere klusjes in een door kinderen gerund huishouden kwam het er gewoon niet van. Nu is Olle een weekendje uit logeren geweest en kon ik de kamer eindelijk afronden. Bij deze het resultaat!

Sterrenstof

Toen Olle vorige week ziek was en ‘s nachts wat meer behoefte had aan knuffeltjes van mama, zat ik rond middernacht met hem in de stoel tegen de blauwe muur en bedacht ik éindelijk iets leuks om te doen met deze wand. Want wat mist deze Denim Drift muur met volle maan? Een sterrenhemel! En ik wist precies wat voor één. Je hebt vast al eens wat gehoord van de posters van MrStarsky. Geboorteposters met daarop de sterren zoals ze stonden op het moment dat je uk ter wereld kwam. Ik ging naar de website, voerde Olle’s geboortedatum en -tijd (18.02.2017 / 19:42 uur) in én de plek waar hij geboren werd (Geldrop). De sterrentekening die ik in de shop app terug kreeg, schilderde ik met Fresh Linnen (dezelfde kleur als de maan) over op de blauwe muur en voilà, een statement. Ondertussen heb ik een opfriscursus sterrenbeelden gehad en kan ik Olle straks mooi uitleggen welke diertjes er allemaal tussen de sterren op de muur staan.

Gouden bergen

Ook de muur waar de okergele commode tegenaan staat vond ik een beetje leeg. Al lang had ik het voornemen deze een kleurtje verf te geven en dat het Okergoud (dezelfde kleur als de commode) zou worden, had ik ook al lang bedacht. Of het een lambrisering of een compleet gele muur zou worden, was me echter nog niet duidelijk. Wel moest het passen bij het sterrenstelsel op de muur ernaast, dus koos ik er uiteindelijk voor om een lambrisering in de vorm van twee bergen aan te brengen. Door de bergen rechts een beetje in de volgende muur over te laten lopen, ontstaat er een beetje diepte en speelsheid in de ruimte.

Helemaal af

Eindelijk is Olle’s kamer helemaal zoals ik hem een jaar geleden voor me zag. Een vrolijk gele bergpartij en een dromerige sterrenlucht maken dit kamertje weer helemaal up-to-date is. Het voelt nu ook iets meer als een ruimte waar Olle straks lekker in kan spelen in plaats van alleen slapen. De slaapkamer groeit dus een beetje met hem mee.