Op de foodfestivals
Terug naar blog

Op de foodfestivals

Genieten van de zomer... En heel veel eten!

Yes, het foodfestival. I love it! Heerlijk bij een ondergaande zon op een kleedje in het gras je avondeten naar binnen smikkelen onder het genot van een glaasje wijn of speciaalbiertje. Waar ga je voor? Een stukje pizza? Een Vietnamese springroll? Of gewoon een lekker goedgevulde puntzak friet?

Brabanders zijn ware bourgondiërs. Het is dus niet zo gek dat Foodstock Eindhoven een groot succes was. Heerlijk weer, goede muziek en een koud pilsje. Wat heeft de mens nog meer nodig? Ambachtelijk en met liefde bereid voer, that’s what!

Groot, groter, grootst

Vorig jaar haakte Foodstock in Eindhoven in op de foodtrucktrend. Een editie die nog vrij bescheiden was, qua omvang en opkomst. Een cirkel op de campus van de Technische Universiteit met in het midden een aantal zitplaatsen en een bandje.

Dat is dit jaar anders! Het festival is minstens al twee keer zo groot (inclusief muziekstages van de Effenaar) en het aanbod is daarin meegegroeid. Een greep uit de line-up: Goedbesausde gehaktballen van Meiden met Ballen, de beste worstenbroodjes van Brabant van Houben, gourmet hotdogs van Daily Dog en crunchy nachos van Willy Nacho (bekend van Vershal Het Veem). En dan komt het volgende probleem. Keuzestress!

Er zat maar één ding op, zo veel mogelijk eten en de volgende dag flink sporten. De favorieten van deze editie: de verse pizza’s (en vriendelijkheid!) van Pazza, de crêpe met banaan en Tony’s Chocolonely van Rolled en de kokosballen met witte chocolade van Madame Cocos.

Foodfestivals van de zomer

Ook zo’n foodfestival bezoeken? Geen probleem, ze schieten uit de grond en er is bijna elke week wel iets te vinden. Een klein lijstje waar je gegarandeerd lekker zal kunnen eten:

Gewoon gaan, you won’t regret it!