Opgeruimd staat netjes
Terug naar blog

Opgeruimd staat netjes

Een nieuw kleurtje in de keuken

Afgelopen maand hebben we nogal wat afgeklust in huis. Het laatste klusje is er één waar ik al héél lang op wacht. De keuken is namelijk een rommeltje; veel te veel spullen op veel te opvallende planken. Daarom bracht ik rust in het geheel door kleur toe te voegen. Hoe? Lees mee!

Tijd voor vernieuwing

Er was veel onpraktisch aan de keuken. De planken waren te klein, de kruidenpotjes boven het fornuis werden steeds vies, de afzuigkap is een groot opvallend gevaarte en door de donkere planken is het geheel een beetje rommelig. Tijd voor vernieuwing!

Kleur bekennen

Tijd om kleur te kiezen. Want om het geheel rustiger te maken, wil ik een kleur die in harmonie is met de rest van het huis. Ik koos uit de kleuren uit de Flexa Creations collectie, een lijn van 54 prachtige kleuren om je huis persoonlijk te maken. Uiteindelijk kwam de keuze bij drie kleuren te liggen; Green Tea, Olive Tree en Rose Wood. Rose Wood vond ik iets te saai, omdat we in de woonkamer ook al een oudroze muur hebben. Green Tea was daarnaast ook een beetje te braaf.

Wij houden hier wel van wat kleur in huis. Daarom viel de keuze uiteindelijk op Olive Tree, een diepe, vergrijsde tint groen. Deze past perfect bij de kleur roze én de kleur blauw die we in dezelfde ruimte gebruiken. Een rustige steunkleur in de vorm van Tender Clay erbij, en mijn palet was klaar om toegepast te worden.

Even testen

Om zeker te weten of de kleur écht werkt in ons huis, gebruikte ik de Flexa kleurentester om Olive Tree en Tender Clay uit te proberen. Veel van Flexa’s kleuren zijn verkrijgbaar in zo’n klein verfrollerformaat. Ideaal dus, als je zo’n twijfelaar bent als ik!

Een likje verf

En dus ging ik aan de slag met deze twee kleuren. Niet alleen op de muur, maar ook op vier zelfgemaakte boekenplanken. Deze liet ik op maat zagen, zodat ze precies naast de afzuigkap konden hangen. Vervolgens schuurde ik de planken op, zette ze eerst in een laag grondverf, om het vervolgens af te maken met een laagje matte lak in de kleur Olive Tree. Easy-peasy!

Op de muur achter het aanrecht bracht ik dezelfde kleur Olive Tree (mat) aan. De muur tussen de keuken en de woonkamer verfde ik in de steunkleur Tender Clay. En daarmee waren de laatste witte muren op de begane grond officieel geschiedenis. Na de planken opgehangen te hebben, kon het her-inrichten beginnen. En wat een fijn eindresultaat weer! Het is weer een feestje om de keuken in te lopen; de kleur is diep en knus, maar bewaart toch de rust. Wij kunnen met deze laatste geklaarde klus met rust in ons hoofd richting de feestdagen!