Review: De diervriendelijke koppen van Assembli
Terug naar blog

Review: De diervriendelijke koppen van Assembli

Grafische beestjes

Dierenkoppen aan de muur, ik heb er altijd gemengde gevoelens bij. Het kan er echt prachtig uitzien, maar tegelijkertijd vind ik het wel vreselijk sneu. Zelfs met de knuffelbeesten van bijvoorbeeld Kidsdepot heb ik medelijden. Het maakt mij dus niet uit of het echt of nep is geweest, alleen al het gevoel van een knuffeldier onthoofden… Ugh! De dierenkoppen van Assembli zijn grafisch genoeg om ieder gevoel van ‘levend’ buiten te sluiten, maar zijn minstens net zo mooi als ‘the real deal’.

Ik <3 zelfmakers

Ik ben echt gek op doehetzelven. Het zelf samenstellen van je inrichting geeft een voldaan gevoel waar het gemak van kopen niet tegenop weegt. Al een hele tijd geleden kocht ik daarom bij Ratatouille in Heeze een DIY-kit van Assembli. Een panda, want die monochrome vacht vind ik prachtig! Echter de tijd om hem in elkaar te zetten had ik met een kleine van 6 maanden niet. Een tijdje terug was ik vrij op een dag dat Olle naar de opvang was, dus ging ik er eindelijk eens voor zitten!

DIY voor beginners en gevorderden

In de Assemli kit zitten vellen stevig papier met daarop de ‘bouwtekeningen’ en instructies en een tube sneldrogende lijm. Het enige wat je zelf nog nodig hebt is een liniaal en een hobbymesje. De bouwtekening is genummerd, dus je werkt je weg erdoorheen door één voor één elk onderdeel uit te snijden en in elkaar te vouwen.

Ik deed ongeveer vijf uur over deze panda en het was zowel heerlijk rustgevend als vreselijk zenuwslopend werk. Misschien is het ook beter om het niet allemaal in één keer te willen doen, maar iedere dag een half uurtje te knippen en plakken. Hoe dan ook, het resultaat mag er zijn en iedere keer als ik naar de panda kijk, die nu mooi in de woonkamer hangt te pronken, word ik een beetje trots! 🙂

Hier ga ik zeker nog een keertje een kit van in huis halen. Het is echt heel leuk om de koppen in elkaar te zetten en het resultaat is prachtig. Ik vind de flamingo’s bijvoorbeeld echt fantastisch, dus die staan wel op mijn wensenlijstje!