Review: opruimen met Brabantia Bo
Terug naar blog

Review: opruimen met Brabantia Bo

Stijlvol afval scheiden

Je hebt je voorgenomen gezonder te eten en maakt al je soepen en sauzen helemaal vers. Je bent kei goed bezig! Maar dan heb je een bak vol groenafval en je moet de winterse kou trotseren om deze in de GFT bak deponeren. Dus gaat het groen zo – hup – bij het restafval. Klinkt herkenbaar? Het gebeurde mij in ieder geval te vaak en daar baalde ik van. Tot ik de Brabantia Bo mocht uitproberen!

Lust voor het oog

Ofwel de Brabantia Bo Touch Bin. Deze prachtige designprullenbak heb je vast al eens voorbij zien komen. Deze leukerd is een lust voor het oog en past in vrijwel ieder interieurtype. Daarnaast komt ie in 8 verschillende powerkleuren. Ik koos voor de kleur Platinum, een stoere vergrijsde kleur die precies bij het greywash aanrecht in mijn keuken past.

Easy peasy

Als kersje op de taart kreeg mijn custom Bo meerdere binnenemmers, waardoor afval scheiden een peulenschil wordt. Al het groenafval gaat vanaf nu gewoon in de linker emmer van mijn prullenbak en de rest in de rechter. Met een lichte druk op de deksel opent de prullenbak, wat ik nooit als een pluspunt heb gezien, tot, tja… een baby. En als mijn Bo vol is, leeg ik de emmers in de gft- en de afvalbak. Easy peasy!

Cradle to Cradle

Wist je trouwens dat de Bo ook ontzettend duurzaam is? Naast dat het afval scheiden zo heerlijk eenvoudig maakt, is de afvalbak ook nog eens Cradle To Cradle (Bronze) gecertificeerd! Dat betekent dat, zoals bij veel producten van Brabantia, hoge eisen gesteld zijn aan de materiaalkeuze, het productieproces en sociaal beleid. Goed voor mens en natuur dus, dat zien we graag!

Eindoordeel

Ik ben ontzettend blij met mijn mooie Bo! Hij heeft een druk bakkersrek in mijn keuken vervangen en maakt het daardoor een stuk rustiger. Het design is prachtig tijdloos en het product is robuust en kwalitatief. Ik vind ‘m zelfs zo leuk, dat ik hem zo graag in meer uitvoeringen zou willen zien, zoals de romantische groen- en rozetinten die nu zo trending zijn.

Ik ben om. Wil jij ook zo’n stoere Bo Touch Bin in je keuken hebben staan? Snap ik! Stel je eigen Bo samen in de Brabantia webshop en haal die mooierd in huis.