Review: The Gift Label
Terug naar blog

Review: The Gift Label

Never stop doing little things for others

Een tijdje terug vertelde ik je al over Ratatouille, een nieuwe conceptstore in mijn hometown Heeze. Onlangs ontdekte ik in dit kleine wonderland de producten van The Gift Label en deze gifts passen helemaal in mijn straatje: met zorg gemaakt, kleurrijk verpakt en een tikkeltje gek. Wie een cadeautje ontvangt van The Gift Label, mag zich gelukkig prijzen!

Van buiten…

Bij The Gift Label hebben ze het goed begrepen; een cadeau begint bij de verpakking. En wat is die verpakking een waanzinnige lust voor het oog! Ieder product wordt omhuld door een lekker fris printje, zoals palmbladen, tijgertjes of een pantermotief. En als dat al niet genoeg reden tot glimlachen is, worden de printjes afgemaakt met een leuke quote. Zijn we het niet allemaal eens met de wijsheid: “Why be moody if you can shake your booty”? Of geloof jij ook niet heilig in de uitspraak: “I do not sweat, I sparkle”?

… Naar binnen

En die lekker maffe buitenkant past perfect bij de binnenkant. Neem nou de bodyscrub. Geen zoet roosjes- of kruidig lavendelluchtje. Deze scrub ruikt naar… koffie! Nu maak je mij echt niet blij met een kop “Zwart goud”, maar de geur van koffiemaling vind ik heeeeerlijk. En als de dag pas écht begint met koffie, waarom zou je die dan niet al in de douche laten beginnen? 😉 De scrub bestaat alleen uit zout en koffie, helemaal natuurlijk dus!

Ook de andere producten ruiken anders dan anders. De geurkaarsen in blik bijvoorbeeld. Deze bestaan uit een aantal heerlijke out-of-the-box geuren, zoals jasmijn-vanille, versgewassen katoen en – jawel – haardvuur! <3 En ook de handzeep ruikt lekker kruidig zoet, waardoor ik geneigd ben om veel te vaak mijn handen te wassen!

Maar ehhh… Is het duurzaam?

Zover mogelijk. The Gift Label heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en probeert dit zoveel mogelijk in de productie mee te nemen. De gifts en verpakkingen worden zoveel mogelijk in eigen land gemaakt, wat ervoor zorgt dat de producten zo weinig mogelijk kilometers afleggen én volgens goede arbeidsomstandigheden tot stand komen. Daarnaast worden ook de ingrediënten met zorg uitgezocht. Zo bestaat de scrub zoals gezegd slechts uit zout en koffie en is de handzeep helemaal vegan (zonder dierlijke stoffen en niet op dieren getest) en parabenen vrij. The Gift Label verkoopt verder ook stationery dat op een sociale werkplek gemaakt wordt.

En op die manier probeert het merk altijd een eerlijke manier van produceren te vinden. Want het motto is niet voor niets: “never stop doing little things for others”.