Review: United Wardrobe
Terug naar blog

Review: United Wardrobe

Een tweede leven voor de mooiste kleding

Ik ben een type dat een broek koopt en er vervolgens 5 jaar in rondloopt tot ie helemaal versleten is. En dan nog iets langer. Ik heb dus zacht gezegd geen probleem met kleding die al wat rondes achter de rug heeft. Al helemaal niet met die van United Wardrobe, want de pareltjes die daar te vinden zijn, zijn werkelijk waar prachtig!

Tweedehands kleding als de norm

Niet lang geleden deelde ik al een aantal tiental fijne kledingmerken met een mooi gedachtegoed. Kleren gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen of vervaardigd onder fairtrade omstandigheden. Maar ja, duurzame kleding is nu eenmaal vaak duur (nee niet duur, andere kleding is te goedkoop, maar meer daarover hier). En ja, het ís ook moeilijk om voor duurzaam te kiezen als je nét dat perfecte shirt vindt bij een ‘kiloknaller’ merk. Daar moet toch ook iets op te vinden zijn?

Enter United Wardrobe. Dit platform heeft de missie om van tweedehands kleding de norm te maken. Een marktplaats waar fashion addicts hun kleding aan kunnen bieden en mooie items kunnen kopen. Ik zag al snel een item waar ik al heel lang naar op zoek was, maar wat ik nooit precies kon vinden, laat staan duurzaam; een zwarte salopette. Ik besloot United Wardrobe eens uit te proberen en meldde me aan.

De proef op de som

De betaling vindt plaats via het platform. Je betaalt aan United Wardrobe en de verkoper van het kledingstuk stuurt het pakketje naar je op. Ik had binnen een week al 3 van de 5 stukken binnen; een zwarte en een korte salopette en een zwart zomerjurkje. Voor maar €29,50 inclusief verzendkosten! 🙂 United Wardrobe begeleidt de verkopers op een leuke manier om de koopjes zo mooi mogelijk aan te bieden. Het resultaat is een webshop vol duidelijke fotografie en prijzen. Zo kom je nooit voor een verrassing te staan. Alhoewel, de korte salopette bleek, na veel gewring en gespring, een maat 152. Ja, een kindermaat dus, die in de shop als XS aangeprezen werd. Voordeel; ik pas met mijn mamabillen in een maatje 152. Jeej!