Shopping spree in Kopenhagen
Terug naar blog

Shopping spree in Kopenhagen

City of concept stores

Kopenhagen is natuurlijk een concept store-walhalla. En aangezien ik er dan toch was, kon ik meteen even al die leuke winkeltjes naar binnen glippen. Als je in de city of concept stores bent, mag je deze top 3 winkeltjes echt niet missen!

Kompagnistræde // Læderstræde

Deze straten vormen een lange lijn tussen het Højbro plein en Rådhusstræde. Een gezellig ‘steegje’ vol sympathieke eettentjes en winkels vol hebbedingetjes. Het charmante van Kopenhagen vind ik alle hotspots die zich als het ware in de kelder van de klassieke pandjes bevinden. Zo ook de volgende winkels in deze straat.

Retro Villa

Deze concept store van professioneel stylist Mette Helena toont haar grote passie voor vintage, tweedehands en DIY’s. De winkel verkoopt voornamelijk geweldige behangprints op rol. Je kunt de hele rol kopen, om dus te behangen, of per meter kopen, voor doe-het-zelf-projecten.

Maar ook voor mooie ingelijste prints en prachtig keramiek ben je hier aan het juiste adres. Daarnaast zijn in de winkel verschillende stijlhoekjes aangebracht. Maar het hoogtepunt blijft wel de achterste wand, gevuld met honderden behangrollen. Op kleur! 😀

Retro Villa
Naboløs 1
1206 København
retro-villa.dk

Mant

Hier vind je heel veel groen! Niet alleen letterlijk veel planten, maar ook groene merken, zoals bijvoorbeeld Serax. En daarnaast ook hele mooie illustraties die de natuur in huis halen: mooie botanische prints, maar ook dromerige tekeningen die doen denken aan oude folkore. Daarnaast prachtig hout speelgoed en mooie kapstokken. Allemaal met het gevoel alsof het rechtstreeks uit een sprookje gekomen is.

Mant
Læderstrædet 30
1201 København
facebook.com/mant

Stilleben

Bij Stilleben kun je terecht voor… nouja, eigenlijk vanalles. Keramiek, kaarsen, notitieboekjes, accessoires, textiel. Maar vooral alles om je muur te upgraden met een mooie print. Posters van allerlei formaten en ook losse lijsten om deze printjes in te plaatsen. Dit laatste vond ik echt een vondst, want zeg nou zelf: Hoe vaak vind je een écht mooie, maar simpele lijst voor die favo quote of natuurillustratie?

Stilleben
Niels Hemmingsens Gade 3
1153 København
stilleben.dk