Smûk met Wimke Tolsma
Terug naar blog

Smûk met Wimke Tolsma

Geluk maak je zelf

Tijdens het wandelen afgelopen week vond Olle al weer kastanjes op straat. De herfst begint langzaam aan en dat vind ik heerlijk want het is mijn favoriete seizoen. Het zachte zonlicht en de warme kleuren in de bossen. Heerlijk binnenkomen met een kop warme thee of - beter nog - chocolademelk met smeltende marshmallows. Herfst is hygge. En daar past Smûk van Wimke Tolsma perfect bij.

Wimke ken je waarschijnlijk van haar gelijknamige blog, waar ze alles deelt wat haar gelukkig maakt. Heerlijke recepten, toffe DIY's, interieurinspiratie en de leukste uitjes, je vindt het er allemaal. Wimke heeft het begrepen; geluk zit in de kleine dingen. Toen ik het boek afgelopen week in huis kreeg, maakte mijn hart dan ook een sprongetje. De herfst net begonnen en dan lekker met dit boek op de bank. Puur geluk. 

Het boek bestaat uit vier hoofdstukken, één voor ieder seizoen. En daarmee slaat het boek Smûk de spijker op de kop, want gezelligheid is natuurlijk niet gebonden aan de herfst. Elk seizoen kent zijn eigen knusheid. 

Aan het werk

Want ik wil natuurlijk wel wat dingen uit dit boek uitproberen! En ik zou mezelf niet zijn als dat geen recept is voor heerlijke koekjes. Fryske dumkes, welteverstaan. Die naam dankt dit koekje aan de duim die de bakker in het deeg drukt na het bakken. Leuk! Je maakt dit koekje met hazelnoot, anijs en gember. Mmm... Op een herfstige zondagochtend bakte ik deze duimpjes met mijn hulpchef Bosse, die het beslagkom uitlikken tot een kunst heeft verheven. De koekjes zijn supersnel gemaakt en hoeven ook maar even in de oven. Lekker snel genieten dus! En lekker dat ze zijn! Ik weet het zeker, deze ga ik deze herfst nog vaak maken. En misschien ook nog wel daarna... ;-) 


Winnen!

Wil jij nou weten hoe je deze Fryske dumpkes maakt? Of hoe je bijvoorbeeld je eigen herbarium kan maken, of verschillende prachtige wandhangers of de lekkerste seizoensdrankjes? Je leest het allemaal in Wimkes boek Smûk. En het allerleukste is dat ik op mijn Instagram maar liefst 2 exemplaren van dit boek mag weggeven! Ga snel naar @sjaartje en lees hoe jij kans maakt.