Treasure hunting in the park
Terug naar blog

Treasure hunting in the park

Vintage markten in de zomer

De rommelmarkt doet haar herintrede. Als nooit tevoren schieten de vintage- en snuffelkraampjes uit de grond. Zeker nu de zomer van start is (jazeker mensen, het is twee dagen lekker weer geweest!), wordt het weekend opgevuld met stijlvol schatzoeken.

Als kind vond ik vroeger de rommelmarkt al een hemel op aarde. Zelf moeders en oma’s oude spullen verkopen voor een gulden en aan het eind van de dag de opbrengst weer opmaken aan ‘nieuwe’ rotzooi. Ik heb er altijd van gehouden; de sfeer, het mensen kijken en het vluchtig zoeken naar verborgen pareltjes.

Treasure hunting

Als een ekster alles wat een beetje glinstert mee naar huis willen nemen is er tegenwoordig niet meer bij. Ongeveer een half jaar geleden heb ik mijn verzameldrang een halt toegeroepen en sindsdien koop ik alleen iets als ik er in mijn hoofd al een plek voor heb uitgezocht en het ook echt iets toevoegt aan mijn interieur. Dat maakt de rommelmarkt des te leuker. Het graaien is veranderd in treasure hunting.

En waar vroeger zo’n markt ook vooral veel kraampjes waren, is de fair tegenwoordig in een waar event veranderd. Lekker een drankje doen, een vleesje of visje van de barbecue, hippe muziek op de achtergrond. Je blijft er het liefst de hele dag hangen.

Hippy & Vintage Event

Zo was ik afgelopen woensdag op het Hippy & Vintage Event in het Genneperpark in Eindhoven. Ik was totaal verrast door de enorme opkomst en het festivalsfeertje dat er hing. Kraampjes met curiosa en zomerse accessoires en op de achtergrond de geur van verse kolen en het geluid van klinkende glazen en goede muziek. Het was genieten! Meteen had ik ontzettend veel zin in het festivalseizoen. Snel dus kijken waar er meer van zulke marktjes de kop op steken. Een greep uit het aanbod van de komende maanden: