Urban shoppen op Strijp-S
Terug naar blog

Urban shoppen op Strijp-S

Shopping mall meets industrial

Als je in Eindhoven wil shoppen, moet je niet alleen in het centrum zijn. Verschillende concepten duiken op waarin kleine stores een speciaal plekje krijgen binnen een winkelcommunity. Zo’n (ondertussen gevestigd) concept is Urban Shopper, een shoppingarea verspreid over een deel van de begane grond van het Anton-gebouw op Strijp-S.

Lang leve kleine winkeltjes! In deze maatschappij waar wij keuzestress krijgen van alle grote ketens die met hun flashy logo’s op straat pronken, vind ik een kleine winkel een enorme verademing. Geen verveelde medewerkers die de minuten aftellen tot ze uit kunnen klokken. Nee, dan liever een mooie concept store met een gepassioneerde eigenaar die je toelacht en oprechte interesse toont.

De Urban Shopper op Strijp-S combineert die vriendelijkheid met het stoere karakter van de omgeving. Een groot deel van de benedenverdieping van woon- en werkgebouw Anton is leeggeruimd, gestript en vervolgens voorzien van leuke houten ‘hutjes’.

 Elk hutje herbergt een unieke winkel; van kledingwinkel tot fietsenmaker en van kinderboekhandel tot barbershop. Als je aan de buitenkant langs de winkel afloopt zie je door de grote ramen al het moois al liggen. Loop je langs de zuidkant, dan zie je met geluk de superstoere (en schattige) Pitbull van Velo d’Anvers in het zonnetje liggen ronken. De Urban Shopper ademt de relaxte Strijp-S sfeer.

Zelf neem ik na het werk graag een snel kijkje in de hal. Mijn favoriete plekjes zijn Daily Poetry (die ik ook in Den Bosch bezocht) en de Zitfabriek. De ene een conceptstore met de leukste (ook vaak duurzame) spullen met een mooi verhaal. De ander een meubelwinkel met items die ik het liefst allemaal mee naar huis zou nemen. Check de website voor route en openingstijden!