Welkom in de Vershal
Terug naar blog

Welkom in de Vershal

Fijnproeven in Eindhoven

Van buiten lijkt er niet bijster veel veranderd. Het veemgebouw staat nog altijd als buitenbeentje naast zijn jaren oudere broertjes Anton en Gerard en de Apparatenfabriek. Maar de grote letters pronkend op de gevel pakken de aandacht. Hier broeit iets. De geur van vers gebakken brood, gerijpte kazen en gebrande noten bevestigen het: De lichtstad is een hotspot rijker!

Bij binnenkomst ben ik al verkocht. Een slimme zet van pepernotenfabriek Van Delft om bij de voordeur te openen. Zeker nu smacht ik bij de rekken vol pepernoten met meest uiteenlopende smaken en kleuren. Smaak tiramisu is een echte aanrader!

Vriendlief is beloofd dat als hij mee gaat naar de Dutch Design Week (en de dit weekend geopende vershal), we in ieder geval wel lekker kunnen ontbijten. Dus, eerst zoeken waar die geur van verse worstenbroodjes vandaan komt!

Ik zal eerlijk zijn, toen ik voor het eerst hoorde over de komst van Het Veem was ik sceptisch. In tegenstelling tot De Markthal in Rotterdam is het donkere en gesloten gebouw niet erg uitnodigend. Momenteel lijkt het nog niet erg toegankelijk (lees: bouwput), maar de omgeving moet nu eenmaal onder handen genomen worden, om te veranderen in hét culturele centrum van Eindhoven. En ook bij het startaanbod van de vershal had ik mijn vraagtekens.

Maar! Wat. Een. Sfeer! De markthal mag dan open en licht zijn, Het Veem blijft dicht bij zijn roots en is oh zo sterk in zijn industriële, maar gezellige sfeer. Het ademt dezelfde sfeer als andere typisch Eindhovense tentjes die dankbaar gebruik maken van het originele bouwwerk. En wat hebben veel van de gevestigde winkels prima werk geleverd met de inrichting!

En hoewel het aanbod nog behoorlijk mag groeien, een beetje onderlinge concurrentie om de kwaliteit te waarborgen, weet ik waar ik zeker eens in de week mijn lunch ga halen. Dagvers brood, rijk gevulde pannenkoeken, Italiaanse delicatessen… Enne… Had ik al gezegd dat er een Sushi-bar komt? 🙂